Konyaspor'un yeni transferi Louka Prip kimdir? Hangi takımlarda oynadı? En önemli özellikleri neler?

Transfer çalışmalarını sürdüren Tümosan Konyaspor, kadrosuna önemli bir kanat oyuncusunu kattı. İşte 26 yaşındaki oyuncunun kariyer basamakları..

Kadrosunu güçlendirmek adına transfer çalışmalarını hızlandıran Konyaspor, yaz transfer döneminin beşinci transferini yaptı. Yeşil-beyazlılar sağ ve sol kanatta oynayabilen Danimarkalı 26 yaşındaki Louka Prip ve kulübü Aallborg BK ile anlaşmaya vardı. Prip bugün Konya’da olacak.

3 yıllık sözleşme

Son dönemde yaptığı transferlerde bonservis ödemeyen Konyaspor, Prip transferi için Danimarkalı kulübe cüzi bir miktar bonservis ödeyecek. Konyaspor, Prip transferi için Aallborg’a 200 bin euro bonservis ücreti ödeyecek. Anadolu Kartalı 26 yaşındaki oyuncu ile 3 yıllık sözleşme imzalayacak.

Geçen sezon 9 gol katkısı

Sağ ve sol kanatta forma giyen Danimarkalı oyuncu geçen sezon Aalborg forması ile 39 maça çıktı. Prip çıktığı 39 karşılaşmada 4 gol ve 5 asistlik katkı sağladı. Bu sezon da 3 karşılaşmaya çıkan Prip 3 asistlik katkı sağlamayı başardı.

Louka Prip kimdir?

Tam adı Louka Daniel Prip Andreasen olan oyuncu 27 Haziran 1997 yılında Danimarka’nın Hvidovre bölgesinde dünyaya geldi.

Kariyerine BK Avarta’da başlayan Prip buradan Brøndby altyapısına geçti. Prip daha sonra 2013 yılında Hvidovre altyapısına geçti.

Hvidovre IF Altyapısında, Hvidovre IF U19’da oynayan Prip ilk profesyonel imzasını 2.lig ekibi Hvidovre kulübüne attı.

248 maçta 63 gole doğrudan katkı

Hvidovre IF ile 82 karşılaşmaya çıkan Prip, 17 gol ve 2 asist yapmayı başardı. Prip, 14 Ocak 2019 yılında Hvidovre’den ayrıldı ve bir başka Danimarka 2.lig takımı olan AC Horsens’a imza attı.

Burada geçirdiği 3 senede yine 82 karşılaşmaya çıkan Prip 15 gol ve 6 asistlik katkı yaptı. Prip, 201-2022 sezonunda ise Danimaraka’nın büyük kulüplerinden 1.Lig’de mücadele eden Aallborg’a transfer oldu.

Kulübü ile 4 yıllık anlaşma imzalayan Prip burada 78 karşılaşmaya çıktı ve 20 gol-12 asistlik katkı sağladı. Kariyerinde toplam 248 maça çıkan Prip, 52 gol ve 11 asistlik katkı sağlamayı başardı.

Sol ayaklı olan Prip her iki kanatta da oynayabiliyor. Ayaklarına oldukça hakim olan Prip uzaktan ve ceza sahası içinde çektiği şutlarla ciddi tehlike yaratabiliyor. Dar alanda rakip eksiltme becerisi oldukça yüksek olan 26 yaşındaki oyuncu bunun yanında açık alanda iyi işler yapabiliyor. topla oldukça hızlı kat edebilen Prip açtığı ortalarda takım arkadaşlarına gol fırsatı sunabiliyor. / HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri