Konyaspor'un yeni teknik direktörü Stanojevic kimdir?

Konyaspor'un yeni teknik direktörü Stanojevic kimdir? Hangi takımları çalıştırdı? Kariyerindeki başarılar neler?

Konyaspor İlhan Palut ile yolların ayrılmasının ardından aradığı teknik direktörü çabuk buldu. Daha önce Partizan’ı çalıştıran Sırp teknik adam Alexandar Stanojevic ile 1,5 yıllık sözleşme imzalandı. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu'nda gerçekleşen imza törenine, yöneticiler İbrahim Şahin ve İsmail Yazıcı katıldı.

Avrupa ve Asya arasında geçen bir kariyer

Sırp Teknik Adam Alexandar Stanojevic Teknik Direktörlük kariyerine Partizan’dan yardımcı antrenör olarak başladı. Ardından Sırbistan Milli Takımı’nın yardımcı antrenörlüğünü üstlenen Stanojevic sonrasında Sırbistan U19 Takımı ile iki yıla yakın çalıştı. Ardından Partizan ile anlaştı. Bu ayrılığın arından Asya’ya açılan Stanojevic Çin 1.Ligi’inde sırasıyla Dalian Professional ve Beijing Guoan takımlarında görev aldı. Ardından yeniden Avrupa’ya dönen Stanojevic İsrail 1.Lig ekiplerinden Maccabi Haifa ile anlaştı. Bu kısa süreli birlikteliğin ardından yeniden Çin’e dönen Sırp Teknik Adam Beijing BSU ile anlaştı ve kariyerinin en uzun süren birlikteliğine imza attı. Ardından rotasını yeniden Avrupa’ya çeviren Stanojevic Yunan ekibi Paok ile yalnızca 40 gün süren bir birliktelik yaşadı. Stanojevic bu ayrılıktan sonra Al-Qadsiah FC ile anlaştı ve burada da 200 gün çalıştı. Bu kulübün ardından rotasını yeniden Çin’e çeviren Stanojevic Beijing Chengfeng ile anlaştı. Chenggeng ile yollarını ayırdıktan sonra ikinci kez Partizan’ın başına geçen Stanojevic 1 Eylül’de göreve başladı ve 27 Mayıs’a kadar burada görev aldı.

Partizan’da bir sezonda 98 puan topladı

Son çalıştırdığı takım olan Partizan’da 97 maça çıkan Stanojevic 75 galibiyet, 10 beraberlik ve 12 mağlubiyet yaşadı ve 2.42 puan ortalaması yakaladı. Takımı başında 98 puan toplayan Sırp hoca Kızılyıldız’ın 2 puan gerisinde sezonu ikinci bitirmişti. Sırbistan kupa final maçında ise yine Kızılyıdlız’a 2-1 kaybederek ikinci oldu. Takımı ile Konferans Ligi’nde mücadele eden Sırp Çalıştırıcı 3 tur geçerek gruplara kalmış, gruplardan çıkmış, son 32 turunu geçmiş ve son 16 turunda Feyenoord’a elenmişti.

Teknik Direktörlük kariyerinde 367 maça çıktı

Alexandar Stanojevic teknik direktörlük kariyerinde 2009-2010 ve 2010-2011 tarihlerinde Sırp Şampiyonluğuna ulaştı ve 2010-2011 sezonunda Sırbistan Lig Kupasını kazanma başarısı gösterdi. Teknik Direktörlük kariyerinde toplam 367 maça çıkan genç teknik adam 216 galibiyet, 58 beraberlik ve 93 mağlubiyet yaşadı.

Konyaspor Haberleri