Konyaspor'un transferleri sahada ne yaptı? İşte performansları!

Konyaspor, 2023-2024 sezonun yaz transfer döneminde kadrosuna 8 isim kattı. İşte 8 transferin verdiği katkılar ve sergilediği performanslar..

Konyaspor, 2023-2024 sezonun yaz transfer döneminde kadrosuna 8 isim kattı. İşte 8 transferin verdiği katkılar ve sergilediği performanslar..

Konyaspor'da sezon başında kadroya dahil edilen transferlerden istediği ve beklediği performansı alamadı.

İbrahim Sehic'i Khaalej'e satan yeşil-beyazlılar ve diğer kalecisi Erhan Erentürk ile de karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı. Bu iki oyucunun yerine kaleye Paul Bernardoni'yi transfer etti. Orta sahaya ise 3 takviyeye yapan yeşil-beyazlılar Galatasaray'dan Alexandreu Cicaldau'yu 1 sezonluk kiraladı. Al Rayyan'dan ayrılan Steven N'Zonzi ve Kasımpaşa ile sözleşmesi biten Yunus Mallı'yı kadrosuna dahil etti. Yeşil-beyazlılar Gökhan Töre ve Louka Prip'i transfer eden Konyaspor forvet bölgesine ise Nelson Oliviera ve Emrehan Gedikli'yi ekledi.

Konyaspor formasıyla bu sezon 15 lig maçının tamamında yer alan Bernardoni yalnızca 3 maça kalesini gole kapatabildi. 21 gol giyen Fransız eldiven maç başına 1,4 gol ortalaması elde etti.

Konyaspor'un 15 lig maçında da süre alan ve toplamda 937 dakika sahada kalan Romanyalı orta saha Alexandreu Cicaldau 1 gol atabildi ve beklentilerin oldukça gerisinde kaldı.

34 yaşındaki Steven N'Zonzi ise 1 yıllık sözleşmeye imza atmıştı. Fransız oyuncu 11 Süper Lig ve 2 kupa maçı olmak üzere toplam 13 karşılaşmada 682 dakika süre aldı. Gol veya asist katkısı yapamayan N'Zonzi Karagümrük maçında taraftar tarafından ıslıklanmıştı.

Sezon başında takıma katılan Yunus Mallı'da yine beklenen performansın altında kalan isimlerde biri. Ligin ilk 5 karşılaşmasında süre bulan Yunus Mallı daha sonraki 10 maçta ise yalnızca 2 kez forma giydi. 4 kez hoca tercihinden dolayı 21 kişilik kadroda yer almayan Yunus, 4 kez de yedek kulübesinde forma şansı bekledi ama oyuna girmedi. Yeşil-beyazlı forma ile 2 Türkiye Kupası maçına çıkan Yunus Mallı, tek golünü kupadaki Beyoğlu Yeni Çarşı maçında kaydetti.

Sokol Cikalleshi'nin alternatifi olarak kadroya dahil edilen Portekizli forvet Nelson Oliviera'da henüz gol sevinci yaşamadı. Ligler başladıktan sonra takıma katılan Oliviera, ligde 3 kez ilk 11'de maçlara başladı. Ligde 10, kupada 1 maça çıkan Oliviera Trabzonspor maçında asist yapmıştı. 32 yaşındaki Portekizli forvet de beklenen performansı veremedi.

Transferin son günü kadroya dahil edilen Gökhan Töre'de Konyaspor'a katkı sağlayamadı. Yeşil-beyazlı forma ile 3 maça çıkan ve 45 dakika süre alan Gökhan, antrenmanda sakatlandı. Syndesmosis bağ yırtığı olan Töre'nin yaklaşık 1 ay daha sahalardan uzak kalması bekleniyor.

Konyaspor'un bonservisi ile kadrosuna kattığı Louka Prip ise Konyaspor'a en fazla katkı sağlayan transfer oldu. Konyaspor ile 13 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası maçına çıkan Danimarkalı futbolcu ligde 2 gol, kupada 1 gol ve 2 asist yapmayı başardı. Toplam 5 gole etki eden Prip, transferler arasında en fazla gol katkısı veren isim.

Konyaspor'un kadrosuna kattığı genç forvet Emrehan Gedikli ise kupada goller attı. Süper Lig'de 3 kupada 2 karşılaşmaya çıkan Emrehan kupa maçlarında 2 gol ve 1 asistlik katkı sağlamayı başardı. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri