Konyaspor'un 'Transfer' Raporu

Oldukça hareketli bir transfer dönemi geçiren Arabam.com Konyaspor 13 futbolcu ile yolları ayırırken kadrosuna 13 oyuncu kattı. 13 oyuncu için yalnızca Muric ve Calvo’ya bonservis ücreti ödeyen Konyaspor, diğer 11 oyuncu için bonservis ücreti ödemedi.

Oldukça hareketli bir transfer dönemi geçiren Arabam.com Konyaspor 13 futbolcu ile yolları ayırırken kadrosuna 13 oyuncu kattı. 13 oyuncu için yalnızca Muric ve Calvo’ya bonservis ücreti ödeyen Konyaspor, diğer 11 oyuncu için bonservis ücreti ödemedi.

7 yerli, 6 yabancı

2021-2022 sezonunu 3.sırada bitirerek bütün gözleri üzerine çeviren Anadolu Kartalı yaz transfer dönemine oldukça hızlı girdi. Beşiktaş maçının bitiminde Bruno Paz’ı açıklayan yeşil-beyazlılar bu transferin ardından dur durak bilmedi ve toplam 13 oyuncu kadrosuna kattı. 6 yabancı, 7 yerli takviyesi ile özellikle de yedek kulübesini baştan sona yeniledi.

Forvet hattı yenilendi

Konyaspor’da forvet hattı baştan sona yenilendi. Kiralık olarak takımda kalan ve sezon sonu gönderilen Ahmed- Hassan ve Suudi Arabistan’a gönderilen Sokol Cikalleshi’nin ardından forvet için Muhammet Demir, Uche İkepazu ve Mame Diouf hamleleri yaptı.

Defansa 6 takviye

Konyaspor, transfer döneminde en fazla defans bölgesine transfer gerçekleştirdi. Sağ bek bölgesi için Ahmet Oğuz ve Cebrail Karayel ile anlaşan Anadolu Kartalı stopere Francisco Calvo, Sertan Yılmaz ve Kahraman Demirtaş hamleleri yaptı. Konyaspor; Kahraman ve Sertan’ı bedelsiz kadrosuna katarken Calvo için 495 bin Euro bonservis bedeli ödedi.  Yeşil-beyazlılar sol bek bölgesi için ise Guilherme’ye alternatif olarak Yasir Subaşı’nı kadroya kazandırdı. Konyaspor defansın yanı sıra kaleci rotasyonunu da yeniledi. Ertan ve Eray’ı gönderen yeşil-beyazlılar Bursaspor’dan Erhan Erentürk’ü kadrosuna kattı.

Muric’e kavuşuldu

Konyaspor Yaklaşık 1,5 yıldır peşinden koştuğu Robert Muric’te mutlu sona bu yaz transfer döneminde ulaştı. Hırvat oyuncuyu bonservisi ile kadrosuna katan Anadolu Kartalı Rijeka takımından bonservisi elinde olan Domagoy Pavicic’e de imza attırdı. Konyaspor ayrıca orta saha bölgesi için Bruno Paz’ı da bedelsiz olarak kadrosuna kattı.

Abdülkerim Galatasaray’a

Konyaspor, kadrosuna transfer ettiği oyuncular kadar kadrosundan gönderdiği oyuncular içinde tüm yaz manşetlerde yer aldı. Konyaspor alt yapısından yetişen Abdülkerim Bardakçı tüm İstanbul takımlarını peşine taktı. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray Andülkerim Bardakçı’yı transfer etmek için adeta birbiriyle yarıştı. Günün sonunda ise Konyalı futbolcu 2.800 Milyon Euro bonservis bedeli ile Galatasaray’ın yolunu tuttu. Konyaspor’da bir ayrılıkta transfer döneminin sonlarına doğru yaşandı. Bosna Hersekli Amar Rahmanovic Rus ekiplerinden Krylya Sovetov Samara ile 3 yıllık anlaşma sağladı. Rus ekibi bu transfer için Konyaspor’a 750 bin Euro bonservis ödedi. Konyaspor bu iki satıştan 3.550 Milyon Euro gelir elde etti.

Konyaspor Emre Akbaba’yı istemedi

Transferin son gününde hareketli saatler yaşandı. Galatasaray yaptığı yabancı transferlerin ardından takımda düşünmediği yerli oyuncu Emre Akbaba’ya önerdi ancak Konyaspor yönetimi bu transferi istemedi. Transfer döneminin en hızlı kulüplerinden olan Arabam.com Konyaspor transferin son günlerinde hareketli saatler yaşadı. Amar Rahmanovic’i Rusya’ya gönderen yeşil-beyazlılar o bölge için alternatif bir oyuncu almak istedi ancak maddi şartlar uyuşmadığı için bu transfer gerçekleşmedi. Galatasaray, takıma yaptığı yabancı transferlerin ardından ana kadroda düşünülmeyen 29 yaşındaki milli futbolcu Emre Akbaba’yı Konyaspor’a önderdi. İki kulüp arasında ilk görüşmeler olsa da Konyaspor bu öneriyi reddetti. Konyaspor daha önce orta sahaya Bruno Paz ve Domagoy Pavicic hamleleri yapmıştı.

Gidenler

Musa Çağıran

Abdülkerim Bardakçı

Erten Ersu

Sokol Cikalleshi

Amar Rahmanovic

Ahmed Hassan

Alberk Koç

Eray Birnican

Ekrem Kayılıbal

Nejc Skubic

Marin Anicic

Şener Kaya

Nafican Yardımcı

Gelenler

Mame Diouf

Uche İkpeazu

Francisco Calvo

Muhammet Demir

Kahraman Demirtaş

Erhan Erentürk

Cebrail Karayel

 Yasir Subaşı

Domağoy Pavicic

Robert Muric

Ahmet Oğuz

Bruno Paz

Sertan Yılmaz

Konyaspor Haberleri