Konyaspor'un Tatlıcak Tesisleri neden satıldı? Başkan Özgökçen açıkladı!

Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen, Konyaspor'un geçmiş dönemde satılan Tatlıcak Tesislerinin neden satıldığını açıkladı.

Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen, Konyaspor'un geçmiş dönemde satılan Tatlıcak Tesislerinin neden satıldığını açıkladı.

Eski yönetimi hiçbir şekilde suçlamadıklarını ifade eden Başkan Özgökçen; "Hiç kimse; kulüp olarak düşünmeyin şahıs olarak da düşünün, kendi ticari hayatlarınızdaki durumlarınızı da düşünün gayrimenkullerini, mal varlıklarını satmak istemez. Bu ne zaman değerlendirilebilir? Çok sıkışık, içinde çıkamayacağınız bir durum olduğu zaman, mal varlığınızın yerinde durduğu zaman size faydasından daha çok zararı olup borçlarınız arttığı zaman bunu elden çıkartmak gerekir. Tatlıcak Tesisleri çok önemli tesisleri. Ufak da olsa oraya kazandırmada bizimde katkımız var. Eski yöneticilerimiz burada, geçmişi suçlamak, eski yönetimi suçlamak doğru değildir. Bunların hiçbir katkısı da yoktur. Hepsi Konyaspor’a hizmet etmiştir, başımızın üstünde yeri vardır" dedi.

Transfer yasağı alabilirdik

2021 yılında göreve geldikleri zaman mali tablo içerisinde borçlar olduğunu ifade eden Özgökçen; "İstişarelerimiz neticesinde eski yönetimle, bu borçların belirli bir tarihte ödenmesini uygun olacağını belirttik. Onlarda bizim söylemlerimize istinaden henüz yönetimde yokken belirli tarihi çekleri, ödemeleri verdiler. Bizlerde göreve geldiğimizden 1,5 ay içerisinde bu yüklü futbolcu ödemelerini yapmak zorundaydık. Yoksa daha kötü durumlarla karşılaşacaktık. Bugün transfer tahtası kapalı olmasından bahsediyoruz ya, o zaman transfer yasağı alabilirdik" ifadelerini kullandı.

Satarak sporcu ödemelerini yaptık

Tatlıcak Tesisleri hakkında konuşan Özgökçen; "Duran gayrimenkulümüz varsa, borçluysam ve başka bir şekilde bu borcu çevirebilecek ödeyebilecek gücüm yoksa tabi ki önce kendi mal varlığımı satarım. Dolayısı ile bu mal varlığı paraya tabili edilerek o günkü sporcu ödemeleri yapılarak borçlar ödenmiştir. Bunun akabinde biz tesissiz mi kaldık? Tabi ki hayır" dedi.

Avrupa’nın sayılı alt yapı tesislerini yapımına başladık

Yeni yapılan Kayacık Tesisleri hakkında da konuşan Özgökçen; "Türkiye’nin en güzel, en büyük belki Avrupa’nın sayılı alt yapı tesislerini yapımına başladık. Biz yaptık demiyoruz. Herkesin emeği vardır. Önceki yönetimin emeği vardır. Şehir yöneticilerinin, belediye başkanlarının, bakanların emeği vardır. En fazla emek buradaki yönetim kuruluna aittir. İki tane çim saha tamamlanmak üzere. A Takımın kalacağı tesis bitmek üzere. O tesis gelecek sene bittiği zaman Tatlıcak Tesislerinde kalan alt yapı oyuncuları şuan mevcuttaki A takım oyuncularının yerinde konaklayacak. Belki ilk defa alt yapı oyuncuları A Takım tesislerinde kalmaya başlayacak. Onun için bu noktada herhangi kaybımız yoktur. Konyaspor’a farklı gayrimenkuller kazandırmaya bakalım" şeklinde konuştu. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri