Konyaspor'un rakibi Trabzonspor! 3 Puana Uçalım!

Konyaspor, Süper Ligin 32.haftasında bugün sahasında Trabzonspor’u konuk edecek. Ligde oynadığı son maçta Kasımpaşa engelini 2 golle geçen yeşil-beyazlılar 3 puan önündeki Trabzonspor’u mağlup edip üst sıralardaki yükselişini sürdürmek istiyor

Spor Toto Süper Lig’de çıktığı son 8 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak iyi bir form grafiği yakalayan Konyaspor, 32.haftada bugün evinde geçen yılın şampiyonu Trabzonspor’u konuk edecek. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda oynanacak karşılaşmada Cihan Aydın düdük çalacak. 42 puanla 8.sırada yer alan Konyaspor, zorlu karşılaşmadan 3 puanla ayrılıp 45 puandaki rakibi yakalayıp ligi en iyi yerde bitirmek için önemli bir adım atmak istiyor.

3 isim sınırda

Konyaspor’da zorlu Trabzonspor maçına 3 oyuncu sarı kart sınırında çıkacak. Yeşil-beyazlılarda, cumartesi günü oynanacak karşılaşmada Guilherme Sitya, Ahmet Oğuz, İbrahim Sehic şans bulması ve sarı kart görmeleri halinde 33.haftada iç sahada oynanacak Kayserispor maçında cezalı duruma düşecek ve forma giyemeyecek.

6 isim sakat!

Adeta revire dönen Konyaspor'da zorlu Trabzonspor maçında Adil Demirbağ, Oğulcan Ülgün, Uche İkpeazu, Robert Muric, Muhammet Demir ve Endri Çekici sakatlıklarından dolayı forma giyemeyecek.

Paz ve Mahir ilk 11’e

Konyaspor Teknik Direktörü Aleksandar Stanojevic’in sakat oyunculardan dolayı eli oldukça kısıtlı. Kasımpaşa maçında Bouchalakis’in performansından memnun kalmayan Sırp çalıştırıcı bugün oynanacak karşılaşmada Bruno Paz’a görev verecek. Konyaspor’un sahaya; Sehic, Ahmet, Uğurcan, Calvo, Guilherme, Soner, Paz, Pozuelo, Mahir, Moreno ve Diouf 11’i ile çıkması bekleniyor.

44. randevu

Konyaspor ile Trabzonspor, bugünkü maçla beraber Süper Lig’de 44. kez karşı karşıya gelecek. Aralarında daha önce oynanan 43 maçta Konyaspor 10 kez sahadan galip ayrılırken, Trabzonspor ise 21 defa rakibini mağlup etti. 12 karşılaşmada ise kazanan taraf çıkmadı. Bu maçlarda Konyaspor 50 kez gol sevinci yaşarken, Trabzonspor 68 defa fileleri havalandırdı.

Trabzonspor, hasreti sonlandırmak için sahada

Trabzonspor, Konyaspor ile yapacağı karşılaşmayla deplasmandaki galibiyet hasretini sonlandırmaya çalışacak. En son 1 Ekim'de Yukatel Kayserispor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle dönen bordo-mavililer, daha sonra oynadığı 8 dış saha maçında 6 mağlubiyet, 2 beraberlik yaşadı. Trabzonspor, Arabam.com Konyaspor maçında 210 gün sonra dış sahada galibiyet elde etmenin mücadelesini verecek.

Cihan Aydın ilk Konyaspor maçında

Arabam.com Konyaspor'un bugün sahasında oynayacağı Trabzonspor maçını Bursa bölgesi hakemi Cihan Aydın yönetecek. Aydın’ın yardımcı hakemliklerini Volkan Ahmet Narinç ve Anıl Usta yapacak. Zorlu mücadelede dördüncü hakem olarak ise Mert Güzenge görev yapacak. Cihan Aydın, ilk kez bir Konyaspor maçında orta hakem olarak görev yapacak. 30 yaşındaki hakem, bu sezon Konyaspor-Galatasaray maçının da dördüncü hakemiydi. Aydın, bu sezon aralarında Galatasaray ve Beşiktaş maçlarının da olduğu Süper Lig'de 4, 1. Lig'de ise 10 maçta düdük çaldı. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri