Konyaspor'un rakibi Sivasspor! Zirve Yürüyüşüne Yeniden Başlayalım..

Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 17.haftasında bugün sahasında Sivasspor’u konuk edecek. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 20.00’da başlayacak.

Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 17.haftasında bugün sahasında Sivasspor’u konuk edecek. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 20.00’da başlayacak.

Süper Lig’de 16.haftayı maç yapmadan BAY olarak geçen Arabam.com Konyaspor, 17.hafta maçında bugün MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda Demir Grup Sivasspor’u konuk edecek. Saat 20.00’da başlayacak karşılaşmayı Ümit Öztürk yönetecek. Karşılaşma, BeIN SPORTS HD2’den naklen yayınlanacak. Konyaspor, zorlu maçı kazanarak üst sıralardan kopmamaya çalışacak.

Konyaspor, iç saha ritmini yükseltmek istiyor

Anadolu Kartalı, daha önce çıktığı 15 maçta 6 galibiyet, 7 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 25 puanla 17.haftaya giriş yapıyor. 11 golle halen ligin en az gol giyen takımı olan Konyaspor, rakip ağlara 18 gol bırakmayı başardı. Bu sezon evinde çıktığı 7 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 12 puan toplayan Konyaspor, iç saha ritmini yükseltmek istiyor.

Sivasspor düşme hattında

Konuk ekip Sivasspor ise son 6 sezondaki en kötü sezonunu yaşıyor. Ligde 16 maçta yalnızca 3 galibiyet alabilen Yiğidolar, 5 beraberlik ve 8 mağlubiyetle 14 puan toplayarak 17.sırada küme düşme hattında bulunuyor. Geçen sezon Konya’da oynanan karşılaşmayı Sivasspor Leke James’in attığı golle 1-0 kazanmıştı. Sivas’ta oynanan karşılaşmayı ise Konyaspor, Cikalleshi’nin attığı golle Konyaspor kazanmıştı.

Bytyqi’nin durumu maç saatine belli olacak

Konyaspor’da pazartesi günü gerçekleştirilen antrenmanda sakatlanan Kosovalı Zymer Bytyqi’nin durumu maç saatinde belli olacak. Adelesinden sakatlanan Zymer Bytyqi’nin bugün oynanacak karşılaşmada forma giymesi zor gözüküyor. Endri Çekici yüzde 100 hazır duruma gelmeden Galatasaray maçında forma giymiş, maçta sakatlanmış ve sahalara dönüşü 2 ayı bulmuştu. Konyaspor teknik heyeti Bytyqi’nin de böyle bir duruma düşmemesi için oyuncuyu tam hazır hale gelmeden kullanmak istemiyor.

Çekici dönüyor

Ligde 7.haftadaki Galatasaray deplasmanında sakatlanarak 2 ay sahalardan uzak kalan Endri Çekici, Sivasspor maçı ile birlikte formasına kavuşacak. Arnavut futbolcu, Bytyqi’nin de ilk 11’de olmayacağından dolayı İlhan Palut’un sahadaki en önemli kozu olacak. Çekici, karşılaşmaya ilk 11’de başlayacak. Teknik Direktör İlhan Palut, zorlu maç öncesinde Sivasspor maçına şu 11 ile çıkmaya hazırlanıyor: Erhan, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Soner, Amir, Endri, Michalak, Muric, Diouf.

Ahmet ve Oğulcan kart sınırında

Konyaspor’da Sivasspor maçı öncesinde sağ bek Ahmet Oğuz ve orta saha Oğulcan Ülgün’ün 3’er sarı kartı bulunuyor. İki oyuncu da bugünkü maçta sarı kat görmeleri halinde Pazar günü İstanbul’da oynanacak olan Fatih Karagümrük maçında cezalı duruma düşecek ve o karşılaşmada forma giyemeyecek.

Düdük Ümit Öztürk’te

Karşılaşmayı ligin tecrübeli hakemlerinden Ümit Öztürk yapacak. Öztürk’ün yardımcılıklarını Serkan Olguncan ve Gökhan Barcın yapacak. Maçın 4.hakemi ise Oğuzhan Aksu olacak. 39 yaşında Denizli bölgesi hakemi Ümit Öztürk bu sezon Konyaspor’un ilk defa maçında düdük çalacak. Ümit Öztürk bugüne kadar ligde ve kupada toplam 13 Konyaspor maçında düdük çaldı. Konyaspor bu maçların yalnızca 1 tanesinden galibiyet çıkartabildi. 6 maçta sahada mağlubiyetle ayrılan Konyaspor, 6 maçtan da beraberlikle ayrıldı. Ümit Öztürk’ün yönettiği maçlarda rakip ağlara 15 gol bırakan Konyaspor, kalesinde 23 gol gördü. Konuk Sivasspor ise Öztürk’ün yönettiği maçlarda yenilgi yüzü görmüyor. Kırmızı-beyazlılar Öztürk yönetiminde çıktığı 14 karşılaşmada 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadı.

27. randevu
Konyaspor ile Sivasspor, bu maçla beraber Süper Lig tarihinde 27. kez karşı karşıya gelecek. Aralarında daha önce oynanan 26 mücadelede Konyaspor 8 kez sahadan galip ayrılırken, Sivasspor ise 10 defa rakibini mağlup etti. 8 karşılaşmada ise kazanan taraf çıkmadı. Bu maçlarda her iki takım da 26 kez gol sevinci yaşadı. İki takım Konya’da 13 defa karşı karşıya geldi. Konyaspor 6 kez rakibini mağlup ederken, 3 müsabakadan yenilgiyle ayrıldı, 4 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Konyaspor sahasındaki mücadelelerde 20 kez gol atma başarısı gösterirken, Sivasspor 10 defa gol sevinci yaşadı. İki takım arasında geçen sezon Süper Lig’de oynanan maçlarda Konyaspor deplasmanda rakibini 1-0 yenerken, Sivasspor da Konya’da sahadan aynı skorla galip ayrıldı.

İlhan Palut ile Rıza Çalımbay 7. kez rakip
Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut ile Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay bugüne kadar Süper Lig’de 6 kez karşı karşıya geldi. Palut, söz konusu müsabakalarda Göztepe ve Konyaspor’un, Çalımbay ise Sivasspor’un teknik patronuydu. İlhan Plaut’un öğrencileri söz konusu karşılaşmalarda 3 galibiyet alırken, 3 kez de mağlup oldu.

Maça ilgi düşük

Bu sezon boyunca istediği seyirci desteğini alamayan Konyaspor, bu karşılaşmada da seyirci desteğini istediği oranda alamayacak. Biletlerin pahalılığı, havanın soğukluğu ve maç bitimi yaşanan toplu ulaşım sıkıntısından dolayı taraftarlar maça ilgi göstermiyor. Bugünde stadyumunda 7 ila 10 bin arsında taraftarın olması bekleniyor. Sivasspor maçının biletleri 50 TL ile 365 TL arasında değişiyor.

Sivasspor eksik geldi

Sivasspor, Konya’ya 4 oyuncusundan yoksun şekilde geldi. Sakatlıkları nedeniyle Aaron Appindangoye, Murat Paluli ve Leke James Konya’ya getirilmezken kırmızı kart cezalısı Erdoğan Yeşilyurt kafilede yer almadı. Sivasspor’un son dönemlerde hücum zenginliğini üstlenen Dia Saba ise günler öncesinde takımdan ayrılmıştı. Sakatlığı devam eden ancak Konya’ya getirilen Max Gradel’in ise durumunun maç saatinde belli olması bekleniyor. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri