Konyaspor'un rakibi Erokspor!

Konyaspor Basketbol, 24. haftanın açılış maçında bugün saat 18.00’de evinde Esenler Erokspor ile karşılaşacak

Türkiye Sigorta Basketbol 1. Ligi’nde 24. hafta heyecanı bugün başlayacak. Haftanın açılış maçında Konyaspor, evinde Esenler Erokspor ile karşılaşacak.

Ligde hafta içi oynanan 23. hafta maçında Salı günü deplasmanda Fenerbahçe Koleji’ne 94-78 mağlup olan yeşil-beyazlılar kritik bir yenilgiyle Konya’ya dönmüştü. Geride kalan 23 haftada 10 galibiyet ve 13 yenilgi alan ve yeniden play-off potasının dışına çıkan Dev Kartallar, öncelikli olarak küme düşme hattından uzaklaşmak amacında.

Temsilcimizin, küme düşme hattı ile arasında iki galibiyet fark bulunuyor. Konyaspor, taraftarının önünde oynayacağı bugünkü maça mutlak galibiyet parolası ile çıkacak.

Erokspor’un kadrosu güçlü

Ligin yüksek bütçeli takımlarından Esenler Erokspor ise kötü bir sezon geçiriyor. Bu sezon TBL’ye yükselen Erokspor, 23 maçta 9 galibiyet ve 14 yenilgi aldı. Kaliteli bir kadrosu bulunan İstanbul ekibini, Konya basketbol camiasının yakından tanıdığı Sinan Çambel çalıştırıyor. Konyaspor’da Süper Lig’e yükselme sevinci yaşayan Çambel, geçen sezon Engin Gençoğlu ile yolların ayrılmasının ardından baş antrenörlüğe getirilmişti. Konuk ekibin kadrosunda ayrıca Konyaspor’da Süper Lig’e yükselen Umut Geçen ve Tayfun Erülkü’nün yanı sıra geçen Süper Lig’de yeşil-beyazlı formayı terleten deneyimli oyuncu Murat Göktaş da yer alıyor.

Maç 18’de

Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda saat 18.00’de başlayacak maç TRT Spor Yıldız’dan ekranlara gelecek. Maçta İbrahim Altıntaş, Münevver Özemre ve Barış Burak Durmuş hakem üçlüsü düdük çalacak. Sezonun ilk devresinde İstanbul’da oynanan karşılaşmayı Konyaspor, uzatmada 87-81 kazanmıştı.

Konyaspor Haberleri