Konyaspor'un konuğu Kasımpaşa! Hasrete son verelim!

Ligde oynadığı son 8 karşılaşmadan galibiyet çıkartmayan ve yalnızca 2 puan toplayabilen Tümosan Konyaspor, sezonun en önemli maçlarından birine çıkacak. Yeşil-beyazlılar bugün saat 16’da evinde İstanbul ekibi Kasımpaşa’yı konuk edecek.

Trendyol Süper Lig’de milli aranın ardından 13.haftanın perdesi bugün açılıyor. Temsilcimiz Tümosan Konyaspor bugün MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda Kasımpaşa’yı konuk edecek. Direnç Tonusluoğlu’nun düdük çalacağı karşılaşma saat 16’da başlayacak. Ligde çıktığı son 8 karşılaşmada yalnızca 2 puan toplayabilen ve 6 karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılan Konyaspor, kötü seriye dur demek istiyor.

Guilherme döndü

Tümosan Konyaspor’da Karagümrük maçında sakatlanarak oyundan çıkan ve Trabzonspor maçında forma giyemeyen Brezilyalı sol bek Guilherme Sitya sakatlığını tamamen atlattı. Kaptan, bugün takımdaki yerini alabilecek. Öte yandan sakatlıkları bulunan Gökhan Töre ve Muhammet Demir bugün kadrodaki yerini alamayacak. Yeşil-beyazlıların sahaya; Bernardoni, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Soner, Uğurcan, Cicaldau, Prip, Moreno ve Cikalleshi 11’i ile çıkması bekleniyor.

Calvo sınırda!

Tümosan Konyaspor'da Kosta Rikalı stoper Francisco Calvo, zorlu Kasımpaşa maçının öncesinde sarı kart sınırında bulunuyor. Calvo, bu sezon ligde oynana Gaziantep FK, Fatih Karagümrük ve Trabzonspor maçlarında sarı kart görmüştü. 3 sarı kartı bulunan Calvo, Kasımpaşa maçında sarı kart görmesi halinde ligin 14.haftasında oynanacak Alanyaspor deplasmanında takımını yalnız bırakacak. Öte yandan Konyaspor'da Kasımpaşa maçında herhangi cezalı oyuncu bulunmuyor. Yeşil-beyazlılarda Adil, Soner ve Paz'ında 2'şer sarı kartı bulunuyor.

Düdük Tonusluoğlu’nda!

Bugün MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda oynanacak olan Tümosan Konyaspor - Kasımpaşa maçını Direnç Tonusluoğlu yönetecek. Tonusluoğlu'nun yardımcılıklarını İbrahim Bozbey ve Emir Eray Eyisoy yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Burak Olcar olacak. Süper Lig'de daha önce 7 maç yöneten genç hakem, 1 kez de Konyaspor maçında düdük çalmıştı. Geçtiğimiz sezon Konya'da oynanan ve 1-1 tamamlanan Konyaspor - Antalyaspor maçının hakemliğini yapmıştı. Tonusluoğlu, Kasımpaşa'nın ise henüz herhangi resmi maçında düdük çalmadı. Genç hakem bu sezon 4 Süper Lig maçında orta hakem olarak görev aldı.

Kasımpaşa 18 puan topladı

Rakip Kasımpaşa ise Konya’ya oldukça rahat şekilde geliyor. Son iki maçından mağlup ayrılmış olsa bile topladığı 18 puanla ligin 8.basamağında bulunan İstanbul ekibi moralli. Bu sezon yalnızca 3 mağlubiyet alan Kasımpaşa aldığı 5 galibiyet ile adından söz ettiriyor. Mavi-beyazlı ekip deplasmanda 8 puan toplamayı başardı. Kadrosunda oldukça tecrübeli isimler bulunan Kasımpaşa’da 7 gollü Aytaç Kara ve 4 gollü Fall öne çeken isimler arasında. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri