Konyaspor'un konuğu Darüşşafaka!

AYOS Konyaspor Basketbol, ligin 24.haftasında bugün sahasında Darüşşfaka Lassa’yı konuk edecek. Karşılaşma saat 13’de başlayacak.

Çıktığı son 9 karşılaşmadan galibiyet çıkartamayan Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 24.haftasında çıktığı son 3 karşılaşmadan galip ayrılan Darüşşafaka Lassa’yı konuk edecek. Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 13’de start alacak. Zorlu karşılaşmada Aytuğ Ekti, Mehmet Şahin ve İsmail Binbir hakem üçlüsü düdük çalacak.

Mucizenin fitilini ateşlemek istiyoruz

23 karşılaşmada aldığı 6 galibiyet ve 17 mağlubiyetle ligin son sırasına demir atan ve son 9 karşılaşmadan galibiyet çıkartamayan Konyaspor Basketbol küme düşmenin en büyük adaylarından biri. Ligde kritik maçlarda istediği sonu alamayan yeşil-beyazlılar kalan 7 maçta ciddi bir reaksiyon ve motivasyon koyup ligde kalmak istiyor. Ligin en sert takımlarından biri ile karşılaşacak olan Dev Kartallar seyircisi önünde kazanarak mucizenin fitilini ateşlemek istiyor. Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşma büyük heyecana sahne olmuştu ve o karşılaşmayı Darüşşafaka 2 sayı farkla 72-70 kazanmıştı.

Can Sevim ile 3.maç

Konyaspor Basketbol bugün oynayacağı karşılaşma ile Can Sevim yönetiminde üçüncü karşılaşmasına çıkacak. Deplasmanda alınan Merkezefendi mağlubiyeti sonrası Sinan Çambel ile yollarını ayıran Konyaspor, takımın başına Can Sevim’i getirmişti. İlk sınavını Konya’da Anadolu Efes’e karşı veren Can Sevim bu karşılaşmada istediği sonucu alamamıştı. İkinci maçında Aliağa deplasmanına giden Sevim, bu karşılaşmadan da 96-85 mağlup ayrılarak serüvenine 2’de 0 ile başlamıştı.

Ligin en formsuz takımıyız

AYOS Konyaspor Basketbol hali hazırda ligin en formsuz takımı Son galibiyetini bundan 4 ay önce alan yeşil-beyazlılar 6 Ocak günü deplasmanda Manisa BB’yi 79-80 mağlup etmişti. Dev Kartallar bu karşılaşamadan sonra çıktığı Beiktaş Emlakjet, TOFAŞ, Fenerbahçe BEKO, Gaziantep Basket, Türk Telekom, Merkezefendi, Anadolu Efes ve Aliağa Petkimspor maçlarından mağlup ayrılmıştı.

Morgan parkede

Uzun süreli sakatlığının ardından geçtiğimiz hafta oynanan Aliağa Petkimspor maçına ilk 5 başlayan Jordan Morgan karşılaşmayı 23 sayı, 9 ribaunt, 1 asist, 1 blok ve 1 top çalma ile tamamlamıştı. Konyaspor’un en önemli hücum silahları arasında yer alan Morgan, sezona fırtına gibi başlamıştı. İç sahada oynanan Beşiktaş Emlakjet maçında süre alan ve ondan sonra oynanan TOFAŞ, Fenerbahçe BEKO, Gaziantep Basket, Türk Telekom, Merkezefendi ve Anadolu Efes karşılaşmalarında kadroda olmayan Morgan, Aliağa maçıyla parkeye yeniden dönmüştü. 6 karşılaşmada forma giyemeyen Morgan bugünü oynanacak Darüşşafaka karşılaşmasında da parkedeki yerini alacak.

Son 7 maç

Konyaspor Basketbol, ligdeki son 7 maçının 3'ünü Konya'da 4'ünü ise deplasmanda oynayacak. Yeşil-beyazlılar sırasıyla Darüşşafaka'yı evinde ağırlayacak ardından ligin güçlü ekiplerinden FruttiEx Bursa deplasmanına gidecek. Yeşil-beyazlılar bu maçın ardından sahasında Bahçeşehir'i konuk edecek ve sonrasında Büyükçekmece ve Galatasaray deplasmanlarında galibiyet arayacak. Ligdeki son iç saha maçında Manisa BB'yi konuk edecek olan Dev Kartallar son hafta da ise Pınar Karşıyaka ile deplasmanda karşılaşacak. Konyaspor'un ligde kalma için önündeki 7 karşılaşmadan minimum 4 galibiyet çıkarması gerekiyor.

DAÇKA formda

Selçuk Ernak yönetimindeki Darüşşafaka son dönemde formunu oldukça yükseltti. Sırasıyla evinde Bursa, deplasmanda Bahçeşehir ve sahasında ONVO Büyükçekme’yi mağlup eden yeşil-siyahlılar kendisini yeniden play-off potasının içine attı. Çıktığı 23 karşılaşmada 12 galibiyet ve 11 mağlubiyet elden eden DAÇKA kalan 7 maçında hata yapmadan sezonu play-off da tamamlamak istiyor.

Rakiplerin maçları kritik

Konyaspor Basketbol’un doğrudan rakipleri olan 7’şer galibiyetli Beşiktaş Emlakjet ve Gaziantep Basketbol maçlarını oynayacak. Beşiktaş, bugün sahasında saat 18’de Merkezefendi’yi konuk edecek. Gaziantep Basketbol ise yarın saat 15.30’da deplasmanda ligin güçlü ekiplerinden Fenerbahçe BEKO ile karşılaşacak. Konyaspor’un maç kazanması kadar bu iki takımında da maç kaybetmesi gerekiyor. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri