Konyaspor'un konuğu Beşiktaş

Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 19.haftasında bugün evinde Beşiktaş ile karşılaşacak. Sahasında Beşiktaş ile oynadığı son 2 lig maçından galibiyetle ayrılmayı başaran Anadolu Kartalı yakaladığı geleneği sürdürmek istiyor.

Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 19.haftasında bugün evinde Beşiktaş ile karşılaşacak. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanacak olan karşılaşma saat 16.00’da başlayacak. Sahasında Beşiktaş ile oynadığı son 2 lig maçından galibiyetle ayrılmayı başaran Anadolu Kartalı yakaladığı geleneği sürdürmek istiyor.

Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından ligde çıktığı 3 karşılaşmadan da beraberlikle ayrılan Anadolu Kartalı seyircisi önünde kazanıp yeniden galibiyeti hatırlamak istiyor. Evinde Beşiktaş’ı konuk ettiği son iki maçtan da galibiyetle ayrılan Konyaspor, 2020-2021 sezonunda oynanan maçı 4-1 ve 2021-2022 sezonunda oynanan maçı 1-0 kazanmıştı. Yeşil-beyazlılar iç sahadaki geleneği sürdürmek niyetinde.

Üst sıralar için çok kritik karşılaşma

Ligde çıktığı son 9 karşılaşmada 7 beraberlik, 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Konyaspor adeta berberliklere abone olmuştu. Sahasında oynadığı son 4 karşılaşmadan galibiyet çıkartmayan Anadolu Kartalı 17 maçta aldığı 6 galibiyet, 9 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile 27 puan toplamıştı. Konyaspor, 19.haftaya 27 puanla 7.sırada merhaba diyecek. Yeşil-beyazlılar karşılaşmayı kazanması halinde Beşiktaş’ın 1 puan önüne geçecek ve haftayı 5. sırada tamamlama şansını yakalayacak.

Konyaspor’da 3 oyuncu sınırda

Konyaspor’da Beşiktaş maçı öncesinde 3 oyuncunun 3’er sarı kartı bulunuyor. Yeşil-beyazlılarda Ahmet Oğuz, Uche İkpeazu ve Bruno Paz ligde daha önce oynanan karşılaşmalarda 3 sarı kart görmüşlerdi. Bu oyuncular bugün oynanacak Beşiktaş karşılaşmasında sarı kart görmeleri halinde ligin 20.haftasında Konya’da oynanacak MKE Ankaragücü maçında görev alamayacaklar.

Konyaspor’da 2 eksik

Konyaspor’da zorlu karşılaşma öncesinde 2 eksik bulunuyor. Karagümrük maçında sarı kart gören ve bu sezon ligdeki 4.sarı kartına ulaşan Oğulcan Ülgün cezalı duruma düşmüştü. Oğulcan bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Konyaspor’daki diğer eksik ise kaleci İbrahim Sehic. İç sahada Alanyaspor karşılaşmasının maç önü ısınmasında sakatlanan Bosna Hersekli kaleci o maçı iğneyle tamamlamıştı. Sehic, Sivasspor ve Karagümrük karşılaşmalarında forma giyememişti. Perşembe günü takımla ilgili açıklamalarda bulunan İlhan Palut, Sehic’in henüz takımla birlikte çalışmalara başlayamadığını ifade etmişti. Tecrübeli kalecinin son durumu maç saatine belli olacak ancak forma giymesi beklenmiyor.

Bytyqi 11’e dönüyor

Alanyaspor maçının ardından antrenmanda sakatlık yaşayan ve Sivasspor maçında forma giyemeyen Kosovalı sol kanat oyuncusu Zymer Bytyqi Karagümrük maçının ikinci yarısında oyuna girmişti. Konyaspor’un en önemli hücum silahlarından biri olan Bytyqi, Beşiktaş karşılaşmasında yeniden ilk 11’deki yerini alacak. Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut’un zorlu karşılaşmaya şu 11 ile çıkması bekleniyor: Erhan, Ahmet Oğuz, Adil, Calvo, Guilherme, Amir, Soner, Endri, Bytyqi, Michalak ve Diouf.

Konyaspor ile Beşiktaş 43. randevuda

Konyaspor ile Beşiktaş daha önce Süper Lig’de 42. kez karşı karşıya geldi. İki takım bugün 43.kez kozlarını paylaşacak. Konyaspor ile Beşiktaş Spor Toto Süper Lig'in 19.haftasında yarın Konya'da 43.kez karşı karşıya gelecek. Konyaspor ile Beşiktaş arasında oynanan 42 maçın 23'ünü Beşiktaş, 6'sını ise Konyaspor kazandı. 13 müsabaka ise beraberlikle tamamlandı. Konyaspor evinde oynadığı son iki Beşiktaş maçından da galibiyetle ayrılmayı başarmıştı. Konyaspor, daha önceki karşılaşmalarda 39 gol bulurken, Beşiktaş ise 80 gol buldu.

Samsun’daki tarihi maç hala akıllarda

Konyaspor ile Beşiktaş Türkiye Kupası’nda da daha önce 7 kez karşı karşıya geldi. 3 karşılaşmadan Beşiktaş galip ayrılırken 3 karşılaşmadan Konyaspor galip ayrıldı 1 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Konyaspor tarihinde ilk kez kazandığı Süper Kupa maçında Beşiktaş ile karşı karşıya gelmişti. 6 Ağustos 2017 tarihinde Samsun’da oynanan karşılaşmayı Konyaspor Traore ve Skubic’in golleriyle 2-1 kazanmış ve kupayı müzesine götürmüştü.

Bitigen yönetiminde 10. maç

Konyaspor-Beşiktaş karşılaşmasında Abdulkadir Bitigen düdük çalacak. Kalkavan’ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve İbrahim Çağlar Uyarcan yapacak. Maçın 4.hakemi ise Ümit Öztürk olacak. Abdülkadir Bitigen daha önce Konyaspor’un 9 maçında görev aldı. Bitigen’in yönettiği maçlarda 3 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 2 beraberlik alan Konyaspor rakip ağlara 15 gol atarken kalesinde de 16 gol gördü. Bitigen son olarak Konyaspor’un deplasmanda Galatasaray’a 2-1 mağlup olduğu maçta düdük çalmıştı. Bitigen, 2020-2021 sezonunda Konyaspor’un sahasında Beşiktaş’ı 4-1 mağlup ettiği maçın da hakemiydi. Abdülkadir Bitigen, Beşiktaş’ın 5 lig, 1’de kupa maçında düdük çaldı. Beşiktaş, Bitigen’in ligde yönettiği karşılaşmalarda 2 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 1 galibiyet aldı. 4 gol atan siyah-beyazlılar kalesinde 7 gol gördü. Beşiktaş, Bitigen’in düdük çaldığı tek Türkiye maçından ise 2-0’lık galibiyetle ayrılmıştı.

Beşiktaş deplasmanda 3 maçtır kazanamıyor

Beşiktaş, deplasmanda çıktığı son 3 karşılaşmada 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Ligdeki son deplasman galibiyetini 8 Ekim’e alan siyah-beyazlılar ligde topladığı 29 puanla Konyaspor'un 2 puan ve 2 sıra önünde 5.sırada yer alıyor. Siyah-beyazlılarda Konyaspor karşılaşması öncesi 5 oyuncu sarı kart sınırında yer alıyor. Salih Uçan’ın sarı kart cezalısı olduğu için forma giyemeyeceği Beşiktaş’ta Cenk Tosun, Souza, Nathan Redmond, Roman Saiss ve Gedson Fernandes Konyaspor karşısında sarı kart görmeleri halinde bir sonraki hafta Kayserispor ile deplasmanda oynanacak maçta görev alamayacak. Öte yandan Kara Kartal’da Rachid Ghezzal sakatlığı nedeniyle kadroda yer almıyor. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri