Konyaspor'un konuğu Başakşehir! Bitsin bu hasret!

Tümosan Konyaspor, Süper Lig’in 23.haftasında bugün evinde İstanbul Başakşehir’i konuk edecek. Son 5 maçında 2 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde eden yeşil-beyazlılar taraftarı önünde kazanarak yeniden çıkışa geçmek istiyor.

Bu sezon Süper Lig’de oldukça sorunlu bir sezon geçiren Tümosan Konyaspor 21 puanla 19.sırada yer alıyor. Bulunduğu noktadan hızlıca yukarıya çıkmak için artık maç kazanmak isteyen Tümosan Konyaspor ligin 23.haftasında bugün evinde Başkaşehir’i konuk edecek. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda oynanacak karşılaşma saat 13.30’da başlayacak. Son 5 maçından galibiyet çıkartamayan Konyaspor Başakşehir’i mağlup edip çıkışa geçmek istiyor.

Transferlerin lisansı çıktı

Konyaspor’da bugün oynanacak karşılaşmada cezalı ve sakat oyuncular bulunuyor. Gaziantep FK maçında sarı kart göre Oğulcan Ülgün bugünkü karşılaşmada forma giyemeyecek. Sakatlığı devam eden Adil Demirbağ’ın yanı sıra henüz oynayacak durumda olmayan Muhammet Demir ve Gökhan Töre’nin de kadroda olması beklenmiyor. Yeni transferlerden Valon Ethemi, Flip Damjanoniv ve Ndao’nun da lisansları çıktı. Teknik Direktör Fahridun Ömerovic’in şans vermesi halinde sahadaki yerlerini alabilecekler.

İç sahadaki 11.maç

Konyaspor bugün oynayacağı karşılaşma ile iç sahada 11. Karşılaşmasına çıkacak. Anadolu Kartalı daha önce evinde oynadığı 10 karşılaşmadan 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde etti. 11 gol atabilen Konyaspor kalesinde ise 10 gol gördü. Yeşil-beyazlılar bu sezon evinde sadece Gaziantep FK, Kasımpaşa ve Kayserispor’u mağlup edebildi.

Maça genç hakem

Bugün MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda oynanacak karşılaşmayı genç hakem Alper Akarsu yönetecek. Akarsu'nun yardımcılıklarını İlker Takpak ve Murat Temel yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Ömer Tolga Güldibi olacak. Süper Lig'de bu sezon maç yönetmeye başlayan Alper Akarsu Konyaspor - Başakşehir maçıyla ikinci Süper Lig maçını yönetecek. Ankara Bölgesi hakemi Süper Lig'deki ilk maçında 19.haftada Kayserispor- Sivasspor maçını yönetmişti. Akarsu bu sezon 2 Türkiye Kupası ve 8 tane de 1.Lig maçında düdük çaldı. Akarsu, 6 Süper Lig maçında da dördüncü hakem olarak görev aldı.

26. RANDEVU

Başakşehir ile Tümosan Konyaspor, bugün yapacakları maçla birlikte Trendyol Süper Lig’de 26. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında 2007-2008 sezonunda başlayan Süper Lig rekabetinde geride kalan 25 karşılaşmada İstanbul ekibi 12, yeşil-beyazlı temsilcimiz ise 4 kez kazandı. Taraflar arasındaki 9 mücadelede ise eşitlik bozulmadı. Bu maçlarda Konyaspor rakip fileleri 19 kez sarsarken, kalesindeki 39 gole engel olamadı. Sezonun ilk yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşmayı Konyaspor Sokol Cikalleshi’nin golüyle 0-1 kazanmayı başarmıştı. Söz konusu karşılaşma bu sezon Konyaspor'un kazandığı ilk ve tek deplasman karşılaşması olarak ön plana çıkıyor. -HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri