Konyaspor'un katılacağı TSYD Kupası Konya'da oynanmayacak

Konyaspor, geçtiğimiz günlerde sözlü olarak anlaşılan TSYD Kupasından çekildi.

Son yıllarda Anadolu'ya taşınan ve TSYD Ankara Şubesi tarafından düzenlenen kupada bu yıl yalnızca final maçı oynanacak.

Final maçında Ankara ekibi MKE Ankaragücü ile TÜMOSAN Konyaspor karşı karşıya gelecek. Eryaman Stadyumundaki zemin yenileme çalışmaları nedeniyle karşılaşmanın Konya'da Konya Büyükşehir Stadyumunda oynanması planlanıyordu ancak Konyaspor'da bu yönde karar alınca karşılaşmanın Ankara'da herhangi bir stadyumda oynanması bekleniyor.

Ankaragücü tarafı Ankara'da stadyum arayışlarına devam ediyor. Eğer uygun bir stadyum bulunursa maç Ankara'da oynanacak. Keçiörengücü'nün maçlarını oynadığı Ankara Aktepe Stadyumu ilk ön plana çıkan stadyum.

Oynanacak maç sonrasında zemine kupa seremonisi için platform kurulacağından dolayı yeşil-beyazlılar ikinci bir VADUZ faciası yaşamak istemedi.

Geçtiğimiz sezonun başında İslami Dayanışma Oyunlarının Açılış Seremonisi Konya Büyükşehir Stadyumunda yapılmış ve saha zemini büyük zarar görmüştü.

Ardından zemin yenileme çalışmaları başlamış ve Konyaspor ilk 3 iç saha maçı olan Başakşehir, Fenerbahçe ve Hatayspor maçlarını Eskişehir'de Eskişehir Atatürk Stadyumunda oynamak zorunda kalmıştı.

Konyaspor Haberleri