Konyaspor'un gözü play-off'ta!

Konyaspor Basketbol’da OGM Ormanspor maçının hazırlıkları sürüyor. Yeşil-beyazlılar, Ankara ekibini mağlup edip galibiyet serisini 4 maça çıkartmayı ve play-off mücadelesini sürdürmek istiyor.

Ligin başlamasına kısa süre oldukça mütevazi bir bütçe ile kurulan Konyaspor Basketbol takımı ilk haftalardaki lige alışma dönemini atlattıktan sonra oldukça güzel işler ve maçlar oynamaya başladı. Çıktığı ilk 3 maçta 1 galibiyet ve 2 mağlubiyet alan yeşil-beyazlılar son 5 maçında 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet elde etti.

Savunma direnci arttı

Ligin ilk 4 maçında potasında maç başına ortalama 93 sayı gören Dev Kartallar son 4 maçta ise savunmanını oldukça dirençli hale getirdi. Yeşil-beyazlılar son 4 maçta ortalama potasında 82 sayıya izin verdi. Maçlara kötü başlangıçlar yapsa dahi oyundan asla kopmayan yeşil-beyazlılar mücadelesini her topta sonuna kadar gösteriyor.

Hedef play-off

Çift maç haftasında FB Koleji ve Erokspor’u mağlup eden yeşil-beyazlılar son maçında ise evinde Kocaeli Kağıtspor’u mağlup ederek 3 maçlık galibiyet serisi yakaladı. İlk kurulduğu gün ligde kalmaya yönelik mücadele etmesi beklenen Konyaspor Basketbol, 8 haftadaki aldığı sonuçlarla 6.sıra ile play-off potasına kendini attı. Yeşil-beyazlıların sezon sonunda play-off’ta oynaması bekleniyor.

Konya etabı cumartesi sona erecek

9.haftada Ankara temsilcisi OGM Ormanspor’a konuk olacak olan yeşil-beyazlılarda hazırlıklar dün yapılan antrenmanla birlikte başladı. Cumartesi günü Konya’daki son antrenmanını yapacak olan yeşil-beyazlılar Pazar günü kara yolu ile Ankara’ya gidecek ve maçın oynanacağı Sait Zarifoğlu Spor Salonunda yapacağı son antrenmanla maçın hazırlıklarını tamamlayacak. Karşılaşma 6 Kasım Pazartesi günü saat 18'de başlayacak ve TBF Youtube kanalından canlı yayınlanacak.

Ormanspor istikrarsız

Ormanspor geçen sezon play-off’u 2 puanla kaçırmıştı. Ankara temsilci bu sezona büyük yatırımlar yaparak girmedi. Mehmet Kabaran yönetiminde oldukça istikrarsız görüntü çizen Ormanspor, ilk maçında Balıkesir BŞB’yi mağlup ettikten sonra çıktığı 6 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı. Ormanspor, bu mağlubiyet sersine Ankaragücü İMD’yi 95-102 mağlup ederek son verdi. ABDİL EMİROĞLU

Konyaspor Haberleri