Konyaspor’un gençleri şampiyonluk için sahada

Konyaspor U16 takımını bugün final maçında Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. Yeşil-beyazlılar kazanması halinde Türkiye şampiyonu olmuş olacak.

Konyaspor Akademi alt yaş guruplarında adeta harikalar yaratıyor. Olduğu her yaş grubunda elinden gelenin en iyisini yapan yeşil-beyazlılar adlarından söz ettiriyor.

Konyaspor U16 takımı da bu sezon oldukça başarılı grafik sergiledi. 6.Grupta oynadığı 21 karşılaşmada 15 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak topladığı 47 puanla grubunu şampiyon olarak bitirdi ve Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Genç Kartallar ardından Türkiye Finalleri Son 16 Turu‘nda Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup etti ve son 8 takım arasına kaldı. Yeşil-beyazlılar son 8 Turu‘nda normal süresi 1-1 sona eren mücadelede Antalyaspor’u penaltılar sonucu 7-6 mağlup etti ve son 4 takım arasına kalmayı başardı. Yarı Final mücadelesinde de Kayserispor’u 2-0 mağlup etti ve finale çıkmaya hak kazandı.

Yeşil-beyazlılar bugün Antalya’da Beşiktaş ile karşılaşacak. Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi’nde oynanacak karşılaşma saat 18’de başlayacak. Karşılaşma TFF YouTube hesabından canlı olarak yayınlanacak.

Konyaspor Haberleri