Konyaspor'un attığı gollerin yarısında Cikalleshi'nin imzası var!

Konyaspor'un Arnavut forveti Sokol Cikalleshi Süper Lig'de ürettiği 8 gol ve 4 asistle toplamda 12 skor katkısı sağlamayı başardı.

Tümosan Konyaspor'un Arnavut forveti Sokol Cikalleshi, Başakşehir maçında yaptığı 2 asist ile skor üretmeyi sürdürdü.

Süper Lig'de attığı 8 gol ile Konyaspor'un en çok gol atan ismi olan Cikalleshi, toplamda ise 4 asiste ulaştı.

Bu sezon çıktığı 19 karşılaşmada 8 gol 4 asist ile skora doğrudan 12 gol katkısı yapan tecrübeli santrafor bu alanda ligde 11.sırada yer alıyor. Süper Lig'de geride kalan 23 haftada en fazla skor katkısı üreten 11.isim olan Cikalleshi kariyerinin son bölümünde oldukça önemli istatistiklere ulaşmayı başardı.

Bu sezon ligde İstanbulspor, Antalyaspor, Başakşehir , Karagümrük, Kasımpaşa, Kayserispor (2) ve Samsunspor maçlarından ağları havalandıran Cikalleshi, Gaziantep FK, Kasımpaşa ve Başakşehir (2) maçlarında da asist yapmayı başardı.

Konyaspor çıktığı 23 Lig maçında 23 gol kaydetti. Sokol Cikalleshi ürettiği 12 gol katkısı ile gollerin yüzde 50'den fazlasına doğrudan etki yapmış oldu.

Ligdeki iki karşılaşmada uyluk sakatlığı yüzünden forma giyemeyen Cikalleshi, 2 karşılaşmada da yönetim tarafından maç kadrosuna alınmamıştı.

2020-2021 sezonunun başında Konyaspor'a imza atan Cikalleshi, yeşil-beyazlı forma ile 96 karşılaşmaya çıktı. 96 karşılaşmada 26 gol ve 10 asist üreten Cikalleshi aynı zamanda önemli bir eşikte bulunuyor.

Cikalleshi attığı 26 golün tamamını Süper Lig'de kaydetti.

Konyaspor formasıyla Süper Lig'de en fazla gol atan yabancı oyuncular sıralamasında Riad Bajic'in de 26 golü bulunuyor. Cikalleshi 1 gol daha atması halinde bu unvanı tek başına ele geçirmiş olacak.

Riad Bajic tüm kulvarlarda attığı 33 gol ile Konyaspor tarihinin en golcü oyuncusu konumunda yer alıyor. - HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri