Konyaspor'un almadığı El Kaabi kupayı Olympiakos’a kazandırdı

Konyaspor’un kapısından dönen El Kaabi, Olympiakos ile Konferans Kupasını kazanmayı başardı.

Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında finale çıkan Yunan temsilcisine kupayı getiren golü 116. dakikada El Kaabi attı. Hezze'nin sol taraftan ceza alanına ortaladığı topu, Faslı futbolcu ön direkte kafa vuruşuyla filelere gönderdi. Başkent Atina'da oynanan finalde kalan dakikalarda skoru koruyan ve rakibini 1-0 mağlup eden Olympiakos, Avrupa kupalarında şampiyonluğa ulaşan ilk Yunan takımı olarak tarihe geçti.

Geçen sezon Sevilla ile UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan İspanyol teknik adam Jose Luis Mendilibar, bu sezon da Avrupa futbolunun üç numaralı kupasında Olympiakos ile şampiyonluk sevinci yaşadı.

El Kaabi gol kralı oldu

Öte yandan Olympiakos'un Faslı santrforu Ayoub El Kaabi ise Konferans Ligi'nde sezonu gol kralı olarak tamamladı. Süper Lig'de 2021 yazından 2023-2024 sezonunun devre arasına kadar Hatayspor forması giyen El Kaabi, Fiorentina ağlarını da havalandırarak gol sayısını 11 yaptı. Organizasyonun en iyi oyuncu ödülünü de alan golcü oyuncu, 2023 Şubat transferinde Konyaspor'un son anda kapısından dönmüştü.

Toplam maliyeti 1 milyon 350 bin Euro

Geçtiğimiz 2022-2023 Sezonunun ortasında Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatayspor ve Gaziantep FK ligden çekilmişti. TFF, bu takımlarda oynayan oyuncuların Süper Lig2de transferlerine izin vermişti. Konyaspor, El Kaabi’yi gündemine almıştı. Dönemin Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen bu konuda o dönem yaptığı açıklamada; “El Kaabi ile ilgilendiğimiz doğruydu. O sadece bizi kabul etti. Maliyet noktasını çok iyi düşünmemiz lazımdı. 4 aylık El Kaabi’nin Konyaspor’a maliyeti; bizden istenileni söyleyeyim; kendi alacağının dışında 500 bin Euro Hatayspor istiyor. 4 aylık Hatay’dan almadığı alacakları, 4 aylık bizden alacakları var. Toplamda 1 milyon 350 bin Euro’ya mal olacaktı bize. Birçok arkadaşımız Konyaspor’un hakkını ve menfaatini korumak için mücadele ediyoruz. 4 aylık için 1 milyon 350 bin Euro gibi bir parayı vermek bana zul gelir. Buradaki algı 200 bin Euro falan. Bunlar olsaydı biz zaten verecektik. 1 milyon 350 bin Euro’yu verecek bizim paramız yok.” diye konuşmuştu.

Konyaspor Haberleri