Konyaspor'un 2022-2023 sezondaki kart raporu nasıl?

Konyaspor, geride kalan 2022-2023 sezonunda 34 karşılaşmada 84 kez kart görerek bu alanda en fazla kart gören 4.takım oldu. İşte Konyaspor'un kart raporu..

Konyaspor, Süper Lig’de 2022-2023 sezonunda toplam 34 karşılaşmaya çıktı. Yeşil-beyazlılar bu 34 karşılaşmada 79 sarı kart ve 5 kırmızı kar görerek toplamda 84 kez kart gördü. Konyaspor, maç başına 2,47 sarı kart gördü.

En fazla kart gören dördüncü takım

Anadolu Kartalı, geçtiğimiz sezonun en fazla sarı kart gören takımı oldu. Ligde en fazla sarı kart 89 kezle, küme düşen Bitexen Giresunsporlu futbolculara çıktı. Karadeniz ekibini, 87 kartla Kasımpaşa ve 82 kartla İstanbulspor izledi. Konyasporlu oyuncular ise 79 sarı kart ile bu alanda dördüncü takım oldu.

Rekor Calvo’da

Konyaspor’da en fazla sarı kartı sezon başında takıma katılan Kosta Rikalı stoper Francisco Calvo gördü. Cavlo 12 kez sarı kart gördü ve 3 karşılaşmada cezası nedeniyle forma giyemedi. Calvo’yu 9 sarı kartla defanstaki partneri Adil Demirbağ izlerken sağ bek Ahmet Oğuz 8 ve Oğulcan Ülgün 7 sarı kart gördü. Yeşil-beyazlılarda Bruno Paz 5 ve Uche İkpeazu 4 sarı kart gördü. Guilherme, Soner Dikmen, İbrahim Sehic, Endri Çekici, Mahir Emreli ve Marlos Moreno 3, Robert Muric, Michalak, Muhammet Demir, Zymer Bytyqi (devre arası ayrıldı), Amir Hadziahmetovic (devre arası ayrıldı) ve Anderas Bpuchalakis 2’şer kez sarı kart gördü. Yeşil-beyazlılar Uğurcan Yazgılı, Cebrail Karayel, Kahraman Demirtaş, Alejandro Pozuelo ve Amilton (devre arası ayrıldı) 1’er sarı kart gördü.

4 büyüklere karşı 5 kırımızı kart

Konyasporlu futbolcular bu sezon 5 kez kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu kırmızı kartların tamamı ikinci sarı kartın ardından çıktı. Yeşil-beyazlılarda Adil Demirbağ iç sahadaki Fenerbahçe, Oğulcan Ülgün deplasmandaki Beşiktaş, Uche İkpeazu deplasmandaki Trabzonspor, İbrahim Sehic deplasmanki Galatasaray ve Mame Diouf yine deplasmandaki Fenerbahçe maçlarında ikinci sarı kartın ardından oyun dışında kaldı. Konyaspor, 4 büyüklerle oynadığı 8 karşılaşmanın 5’inde karşılaşmayı 10 kişi olarak tamamladı. İç sahadaki Fatih Karagümrük karşılaşmasında da teknik direktör Aleksandar Stanojevic, kırmızı kart görerek kulübeden tribüne çıkmak zorunda kalmıştı. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri