Konyasporlu Guilherme, Süper Lig’in zirvesinde

Arabam.com Konyaspor'un Brezilyalı sol beki Guilherme Sitya, Spor Toto Süper Lig'de 2022-2023 sezonunda en fazla süre alan futbolcu oldu.

Arabam.com Konyaspor’un 2019-2020 sezonunun ara transfer döneminde Polonya’nın Jagiellonia Bialystok takımından kadrosuna kattığı Guilherme Sitya olağanüstü bir sezon geçirdi.. Guilherme, son iki sezon Süper Lig’de tüm maçlarda forma giyerken, bu alanda ligin en istikrarlı oyuncusu unvanını sürdürüyor. Aleksandar Stanojevic’in vazgeçilmezi olan ve formayı sırtından hiç çıkarmayan Brezilyalı sol bek skora da önemli katkı sağlamayı başardı.

34 maçın tamamında oynadı

Savunmada görev alan Brezilyalı futbolcu, takımının oynadığı 34 maçın tamamında 90 dakika sahada kalma başarısı gösterdi. Süper Lig'de sezonun vazgeçilmez ismi olan Guilherme, toplam 3 bin 60 dakika takımının formasını terletti.

Ligde 11 gole katkı

33 yaşındaki futbolcu, bu sezon Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Konferans Ligi’nde toplam 39 karşılaşmaya çıktı. Deneyimli sol bek, bu karşılaşmalarda 3 gol, 9 asistlik performans sergileyerek 12 gole doğrudan katkı sağladı. Guilherme Sitya, ligde İstanbulspor ve Kasımpaşa maşlarında rakip fileleri havalandırdı. Başarılı isim, ligde 9 asist yaparak bu alanda 11 asistli Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu’nun arkasında ikinci sırada yer aldı. Brezilyalı futbolcu, Konferans Ligi’nde Vaduz ile oynanan ikinci maçta da rakip ağları havalandırmıştı.

Futbolu Konya’da bırakmayı planlıyor

Konyaspor ile 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunan ve futbolu yeşil-beyazlı takımda bırakmayı planlayan Brezilyalı futbolcu, gol ve asistlerinin yanı sıra uzun pas, şut pası ve anahtar pas kategorilerinde de mevkisinde Süper Lig’in en iyi isimleri arasında yer alıyor. Guilherme, aynı zamanda bu sezon birçok kez haftanın altın karmasına seçilme başarısı gösterdi. Spor Servisi

Konyaspor Haberleri