Konyasporlu Calvo: Türk hakemleri eşit davranmıyor!

Konyaspor’un stoperi Francisco Calvo, sezonu Konya’nın Sesi Gazetesi Spor Müdürü Halil Yılmazer’e değerlendirdi. Geride kalan 31 haftayı, önlerinde oynayacakları iki kritik maçı, Konyaspor kariyerini ve Türk hakemlerinin performansı hakkında da konuştu.

Konyaspor’un stoperi Francisco Calvo, sezonu Konya’nın Sesi Gazetesi Spor Müdürü Halil Yılmazer’e değerlendirdi. Geride kalan 31 haftayı, önlerinde oynayacakları iki kritik maçı, Konyaspor kariyerini ve Türk hakemlerinin performansı hakkında da konuştu.

30 yaşındaki futbolcu Francisco Calvo, bu sezon Süper Lig’de çıktığı 26 karşılaşmada 9 sarı kart gördü. İki kez cezalı duruma düşen deneyimli stoper, Türkiye Ligi’nde diğer maçları izlediğini ve Türk hakemlerinin eşit davranmadıklarını, farklı yargılama yaptıklarını ifade etti.

Türk hakemlerin maç performansını nasıl değerlendiriyorsun?

Hakemler ile ilgili çok fazla yorum yapmayı istemiyorum. Sadece tek söylemek istediğim şey şu: Bu ligde gerçekleşen her şeyde eşit olmadıklarını söyleyebilirim. Eşit davranmıyorlar. Diğer maçları izliyorum. Bence bazı noktalar, bazı pozisyonlar farklı yargılanıyor. Penaltı yaptırdığım pozisyonlar var, kart gördüğüm maçlar var. Tabi ki yaptım ve cezalıydım. Bu kararlar doğru olabilir, olmayabilir fakat bu futbol ve bu tür durumlar olabiliyor.

Sezonun son 6 haftasına giriliyor, nasıl değerlendiriyorsun?

Güzel bir sezon oluyor. Tabi ki üste çıkışlar ve düşüşler var. Sezona iyi başladık, biraz aldığımız kötü neticelerden dolayı aşağıya düştüğümüz zamanlar oldu, bunu istemezdik. Geçen hafta Kasımpaşa maçında aldığımız galibiyet iyi geldi. Fakat evimizde oynadığımız Adana Demirspor mağlubiyeti ve hakemin maçta yaptığı hatalar bizi biraz zorladı. Sezon ortasına kıyasla şu anda biraz daha avantajlarımızı arttırabilirsek, sezon sonunu çok daha iyi şekilde bitirebiliriz.

Trabzonspor ve Kayserispor maçları hakkında neler söylemek istersin?

Trabzonspor ve Kayserispor doğrudan rakiplerimiz ve çok önemli karşılaşmalar. Evimizde oynayacağız, buraya gelecekler. Onlar için zor maçlar olacak. İki maçta da 3 puanları almamız gerekiyor. Kazanan tarafın Konyaspor olması lazım. Bizim için çok önemli maçlar.

Konyaspor’un adeta savunma şefi olan Calvo, bu sezon özellikle ilk maçlarda savunmada çok iyi maçlar çıkarttı. Maç başına 5.5 isabetli uzun pas, maç başına 1.2 pas arası, maç başına 4.0 tehlike engelleme, maç başına yüzde 52(4.4) ikili mücadele kazanma, maç başına yüzde 59(2.4) hava topu kazanma gibi istatistikler yakalamayı başardı.

Savunma performansınla ilgili neler söylersin?

Konyaspor geçen sene 45 gol görmüş kalesinde, bu sezon ise 30 maçta bu sayı 33. Bu rakamları öğrenmem iyi oldu. Şu an 10 gol daha az gol yemişiz ve 6 maçımız daha var. Bu rekoru nasıl kırabiliriz tabi ki önemli olan bu. Bu bizim için, takım için önemli. Defansif çizgimizde bu momentumu korumamız gerekiyor son maça kadar.

Konyaspor’a geliş hikayen nasıldı?

Çok fazla detay vermek istemiyorum. Kariyerime Avrupa’da devam etmek istiyordum. İyi bir lige çıkmak istiyordum. Süper Lig’de çok iyi bir lig. Amerika’da MLS’de 5 yıla aşkın bir deneyimim var. Bu değişikliğe ihtiyacım vardı. Konyaspor, bu lige gelme fırsatımı bana sundu. Beni iyi karşıladılar. Burada olmaktan mutluyum.

Taraftar ile iletişimin nasıl?

Buraya geldiğim ilk günden beri bana çok ciddi sevgi gösterileri var. Her maçta elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ki bana verdikleri sevginin karşılığını onlara verebileyim.

Adil ve Uğurcan hakkında neler söylemek istersin?

Herhangi bir tercihim yok. Hem Adil, hem Uğurcan ikisi de çok iyi futbolcular. Sezona Adil ile başladım ve ne yazık ki sakatlık geçirdi. Teknik Direktörümüz Uğurcan’a kadroya girme şansı verdiğinden beri Uğurcan’da sahada elinden geleni yapıyor. İkisi de benden daha agresif oynuyorlar. Bu yüzden aramızda iyi bir kombinasyon yapıyoruz. Belki benim top kontrolüm daha iyidir ama onların agresiflikleri var bu şekilde iyi bir iletişim kurmuş oluyoruz.

Takım arkadaşların ile iletişimin nasıl?

Kendim olmaya çalışıyorum. Futbol tecrübelerimi ve bildiğim her şeyi takım arkadaşlarımla paylaşmaya çalışıyorum. Bana nasıl yaklaşıyorlarsa, bende onlara o şekilde yaklaşıyorum. Hepsini çok seviyorum. Hepsiyle iyi bir iletişimim var. Bu durum yavaş yavaş artık doğal bir hale geldi.

Bu sezon ligde Konyaspor’a gol katkısı veren Calvo, deplasmanlarda oynanan Antalyaspor, Kayserispor ve Kasımpaşa maçlarında toplam 3 gole imza attı. Calvo bu gollerin hepsini kafa vuruşu ile attı. Kosta Rikalı futbolcu kariyerinde çıktığı 371 maçta 48 gol ve 14 asist ile 62 gole doğrudan katkı yapmayı başardı.

Hücumda katkı verdiğinde neler hissediyorsun?

Benim işim öncelikle defans yapmak. Takıma gol ile katkı yapabildiğim zaman kesinlikle çok mutlu hissediyorum çünkü kulüpteki herkese yardımcı olmuş oluyorum. Gol atmayı seviyorum. Kariyerimde de gollerim oldu. Duran toplarda öne çıkmayı seviyorum. Takıma katkım olduğu zaman kendimi daha yararlı daha faydalı hissediyorum.

Konyasporlu Calvo, Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda Konyaspor’u orada temsil eden tek futbolcu olarak önemli bir işe imza atmayı başardı

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası için söylemek istersin?

Benim yaşam tarzım: Hiç kimseden daha iyi ya da daha üstte hissetmiyorum kendimi. Herkes ile aynı seviyedeyiz. Şükürler olsun ki kariyerimdeki 2.Dünya Kupası’na katılmayı başardım. Konyaspor’u temsil etmek, bu gibi stadyum ve bu gibi alanlarda çok güzeldi. Fakat öncesinde ve sonrasında halen aynı kişiyim. Hiç kimseden üstün değilim.

Dünya Kupasından sonra transfer teklifi aldın mı?

Bununla ilgili konuşamam. Konyaspor’a odaklıyım. Burada 1 yıl daha kontratım var. Hayatın neler getireceğini hep birlikte görelim.

Konya’da neler yapmaktan hoşlanıyorsun?

Evde olmayı seviyorum. Arkadaşlarımla akşam yemeklerine ve sonrasında kahve içmeye gidiyoruz. Olabildiğince keyif almaya çalışıyoruz. Boş zamanlarımda kahve ve yemekle vakit geçiriyorum. Bazen oyunlara gidiyoruz bu şekilde Konya’da zamanımı geçiriyorum. ÖZEL RÖPORTAJ / HALİL YILMAZER

Bu röportaj Konya'nın Sesi Gazetesi'nin özel içeriğidir. Kaynak gösterilmeden veya izin alınmadan kullanılamaz.

Konyaspor Haberleri