Konyasporlu Amir: Hedefimiz yeniden Avrupa

İyi bir hazırlık kampı geçirdiklerini ve lige hazır olduklarını belirten Amir Hadziahmetovic, “Avrupa katılmak için mücadele edeceklerini söyledi.

İyi bir hazırlık kampı geçirdiklerini ve lige hazır olduklarını belirten Amir Hadziahmetovic, “Avrupa katılmak için mücadele edeceklerini söyledi. Transfer iddialarına da yanıt veren genç orta saha; “Transfer döneminde beni isteyen kulüpler oldu ancak Konyaspor’a para kazandırıp gitmek önemli” dedi.

Ligin kalan bölümüne hazırız

Konyaspor’un başarılı orta saha oyuncusu Amir Hadziahmetovic TRT SPOR’a açıklamalarda bulundu. Başarılı bir kamp dönemi geçirdiklerini ve takım olarak lige hazır olduklarını belirten Amir, “Güzel bir kamp geçirdik. Antrenmanlar çok yoğun ve güzel oldu. Kampta iyi çalıştık ve takım bence ligin kalan bölümüne hazır” diye konuştu.

Geçen sene hücumda daha fazla seçeneklerimiz vardı

Takımın başarısını güvene bağlayan Amir, “İlhan hocamız çok iyi işler çıkartıyor. Biz ona güveniyoruz, o da bize güveniyor. Kaliteli oyuncularımız var, bu da başarıyı getiriyor” diye konuştu. Bu seneki hücumsal konusunda yaşanan sıkıntıya değinen Amir, “Bence geçen sene daha fazla seçenek vardı. Ofansif oyuncular ayrıldı. Geçen yıldan Serdar, bu sezon başında Rahmanovic, M’Poku, Ahmed Hassan ve Cikalleshi takımdan ayrıldılar. Bu isimler kaliteli oyuncular. Geçen sene daha fazla seçeneğimiz vardı. O yüzden belki bu sene hücumsal anlamda sıkıntılar yaşandı ama yine takım iyi gidiyor” açıklamalarını yaptı.

Daha iyisini yapabilirim

Bireysel performansını artırmak adına her antrenmandan 1 saat önce özel program dahilinde çalıştığını ifade eden Amir; “Şu anki performansından mutluyum ancak çok daha iyisini yapabilirim. Bazı maçlarda çok iyi oynadım, bazı maçlarda fena değildim ama performansımı en üst seviyeye getirmek istiyorum. Kendimden tempoyu arttırmak istiyorum, bunun için de daha fazla çalışıyorum” dedi.

Tesislerde, şehirde Türkçe konuşuyorum

Şehir ve tesislerde Türkçe konuştuğunu söyleyen Palut; “Türkçe öğrenmek için ilk geldiğimde dersler aldım. Ondan sonra tesiste, şehirde sadece Türkçe konuştum. Böyle yaparak Türkçemi geliştirdim. Konya’ya geleli 7 oldu. Bence bir ülkede 7 yıl oynuyorsanız, o ülkenin dilini öğrenmek lazım” diye konuştu.

Avrupa’ya katılmak istiyoruz

Bu sezonki hedeflerinin Avrupa kupalarına katılmak olduğunu belirten Amir, “İnşallah Konyaspor ile başarılara devam edeceğiz. Avrupa’ya katılmak için oynayacağız, belki de şampiyonluk mücadelesinin içine gireceğiz, tabi ki bunu bilemeyiz. Milli takımda da inşallah büyük bir turnuvaya gitmek istiyorum. Hayalim Dünya Kupası veya Avrupa Şampiyonası’nda milli formayı giymek” dedi.

Konyaspor’a para kazandırıp gitmek istiyorum

Yaz transfer döneminde birçok takımın kendisini istediğini söyleyen Amir; “Ben, Konyaspor’a para kazandırarak gitmek istiyorum. Çünkü bu kulüp bana 7 yıl emek verdi. İnşallah ilerleyen zamanda transfer olursam, herkesi mutlu edecek bir transfer olsun istiyorum. Kendime İtalya Ligi’ni yakın görüyorum, ancak favori ligim İngiltere” şeklinde konuştu. (TRT SPOR)

Konyaspor Haberleri