Konyaspor'dan savunmada kötü alışkanlık!

Son dönemde aldığı sonuçlarla yeniden üst sıralarda kendine yer edinen Arabam.com Konyaspor kötü bir alışkanlık edindi. Yeşil-beyazlılar çıktığı her maçta kalesinde en az bir gol görüyor.

Ligin ilk 6 maçında mağlup olmayan ve kalesinde gol görmeyen Arabam.com Konyaspor, ligdeki ilk gollerini 7.haftada oynadığı Galatasaray deplasmanında görmüştü. 8.haftada iç sahada oynadığı Hangikredi Ümraniyespor maçında da kalesini gole kapatan Anadolu Kartalı bu maçın sonrasında savunmada oldukça kötü performanslar gösterdi.

Son 21 maçta 32 gol yedi

Ligdeki 9.haftadaki Antalyaspor maçıyla başlayan süreçte oynadığı 14 maçın tamamında kalesinden 1’den fazla gol gören yeşil-beyazlılar bu oynadığı 14 karşılaşmada kalesinde 24 gol gördü. Konyaspor, 5 mart 2023 tarihinde iç sahada oynadığı Giresunspor maçında kalesini gole kapattı ve 14 maç sonra gol yememiş oldu. Konyaspor, Giresunspor maçında sonra oynadığı (Hatayspor ve Gaziantep FK maçları hariç) 6 karşılaşmada da kalesinde gol gördü. 8 gol gören yeşil-beyazlılar 10 gol atmayı başardı. Konyaspor oynadığı son 21 maçın (Hatayspor ve Gaziantep FK maçları hariç) 20'sinde kalesinde en az 1 gol gördü. Anadolu Kartalı son 21 maçta kalesinde 32 gol gördü.

Geçen sezona 8 gol fark

Konyaspor, 2021-2022 sezonunda kalesinde 45 gol görmüştü. Bu sezon ise 31 maçta kalesinde 34 gol gören yeşil-beyazlılar geçen yıla oranla bu istatistiğini geliştirdi. Yeşil-beyazlılar kalan 5 maçta 8 gol daha az yemesi halinde geçen sezonu geride bırakacak.

Daha az gol atıyoruz

Konyaspor, bu sezon çıktığı 31 karşılaşmada 40 gol atmayı başardı ve maç başına 1,29 gol ortalaması yakaladı. Yeşil-beyazılar 2021-2022 sezonunda 38 karşılaşmada rakip ağlara 66 gol atmayı başarmıştı. Anadolu Kartalı geçen sezonu 1,73 gol ortalaması ile tamamlamayı başarmıştı. Temsilcimiz bu sezon gol atma başarısında geçen yılın oldukça gerisinde kaldı. Konyaspor’un geçen yılki istatistiğini yakalaması için kalan 5 karşılaşmada minimum 16 gol atması gerekiyor. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri