Konyaspor'dan müthiş galibiyet!

Konyaspor, sahasında konuk ettiği Trabzonspor’u Pozuelo ve Soner’in golleri ile 2-1 mağlup etti ve puanını 45’e yükseltti.

Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 32.haftasında sahasında Trabzonspor’u konuk etti. Karşılaşmanın ilk yarısı Hamsik ve Pozuelo’nun karşılıklı golleri ile 1-1 tamamlandı. İkinci yarıda baskısını arttıran Konyaspor, 86’da Soner ile galibiyet golünü buldu. Puanını 45’e yükselten Konyaspor, Trabzonspor ve Kayserispor’u geride bırakarak 6.sıraya yükseldi.

Karşılaşmanın ilk 10 dakikasında iki ekipte oldukça fazla top kaybetti. Trabzonspor 12.dakikada kornerden golü buldu. Enis Bardhi'nin kullandığı kornerde Trezeguet'in vuruşunda top arka direkte Hamsik'in önünde kaldı. Hamsik topu boş ağlara gönderdi. Konyaspor ilk 30 dakikada sahasında istediği oyunu oynamakta zorlandı. Yeşil-beyazlılar 30.dakikadan sonra Moreno ve Guilherme ile sol kanattan akınlar üretmeye başladı. 37.dakikada Moreno, Guilherme’nin pasında sol kanattan getirdiği topu içeri çevirdi. Diouf ilk anda vuramadı. Ardından Alejandro Pozuelo'nun vuruşunda top ağlarla buluştu. Konyaspor skora dengeyi getirdi. İlk yarının uzatma dakikalarında Bakasetas oyundan atıldı. Yunan oyuncu Soner’e yaptığı faulden sonra VAR incelemesinin ardından kırmızı kartal oyun dışında kaldı. İlk yarı 1-1 sonuçlandı. Konyaspor’da ilk yarıda Francisco Calvo savunmada gösterdiği performans ile göz doldurdu.

Konyaspor’da teknik direktör Aleksandar Stanojevic ikinci yarıya Kahraman ve Mahir hamleleri ile başladı. Konyaspor 1 kişi üstün oynamanın verdiği avantajla rakibinin üzerine giderek ikinci yarıya başladı. Moreno, Pozuelo ve Guilherme üçlüsü ile hücumda tehlikeler yaratan yeşil-beyazlılar 64.dakikada golü kaçırdı. Ceza sahası içinde topu önünde bulan Diouf’un şutu çizgiden çıktı. Konyaspor, bu kez de 75.dakikada Pozuelo ile gole çok yaklaştı. Diouf'un sağ kanattan içeriye çevirdiği topta savunma uzaklaştırdı. Ceza sahasının hemen girişinde topu önünde bulan Pozuleo uzak köşeye plaseyi yaptı, top az farkla auta gitti. Konyaspor, aradığı golü 86’da buldu. Guilherme’nin ortasında arka direkte kafayı vuran Soner Dikmen Konyaspor’u 2-1 öne geçirdi. Konyaspor karşılaşmayı 2-1 kazandı ve puanını 45’e yükseltti. Yeşil-beyazlılar 33.haftada evinde Kayserispor’u konuk edecek.

Pozuelo’dan ilk gol!

Konyaspor'un devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı Alejandro Pozuelo yeşil-beyazlı forma ile ilk golünü attı. Deneyimli orta saha geçen haftaki Kasımpaşa maçında da ilk asistini yapmıştı. 31 yaşındaki oyuncu gösterdiği performans ile adeta göz doldurdu. İspanyol oyuncu, yarım sezon kiralık olarak kadroya dahil edilmişti. Pozuelo’nun sözleşmesi sezon sonunda sona erecek.

Soner’den 3.gol

Konyaspor’un orta saha oyuncusu Soner Dikmen bu seoznki üçüncü golünü attı. 27 yaşındaki oyuncu daha önce iç sahada oynanan Galatasaray ve deplasmanda oynanan Ümraniyespor karşılaşmalarında gol sevinci yaşamıştı.

Guilherme asistlerine devam ediyor

Konyaspor’un Brezilyalı sol bek oyuncusu gol katkılarına devam ediyor. Bu sezon ligde iki golü bulunan Guilherme, 6.asistini yaptı. 31 yaşındaki oyuncu geçen hafta İstanbul’da oynanan Kasımpaşa maçında da Diouf’a asist yapmıştı.

Konyaspor Haberleri