Konyaspor’dan İstanbul’da tarihi galibiyet

Konyaspor, Süper Ligin 4.haftasında deplasmanda Başakşehir’i 0-1 mağlup ederek rakibi karşısındaki ilk deplasman galibiyetini elde etti.

Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Ligin 4.haftasında deplasmanda Rams Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Yeşil-beyazlılar 53.dakikada Sokol Cikalleshi’nin attığı golle karşılaşmayı 0-1 kazandı ve rakibini ilk kez deplasmanda mağlup etmeyi başardı.

Karşılaşmanın ilk yarısında Rams Başakşehir topa daha çok sahip olan ve pas yapan takımdı. Bu şekilde pozisyon üretmeyi hedefleyen turuncu lacivertli ekip çok fazla tehlike üretemedi. Konyaspor ise özellikle ön alanda pres yaparak Başakşehir’in oyun kurmasını engellemeye çalıştı. Yeşil-beyazlılar kaptığı toplarla geçiş hücumunda pozisyon bulmaya çalıştı. 43. Dakikada Konyaspor’da Michalak savunma arkasına atılan topa hareketlendi ve Ousseynou Ba'nın müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem Atilla Karaoğlan doğrudan kırmızı kartla BA'yı oyundan attı. Bu kart oyunun kaderini tamamen değiştirdi. İlk yarı 0-0 tamamlandı.

İkinci yarıda ise iki takım arasındaki roller tamamen değişmişti. Konyaspor daha fazla topla oynayan ve pas yapan takım oldu. Cikalleshi, 53.dakikada Konyaspor'u 0-1 öne geçirdi. Sol kantattan Guilherme ile iyi şekilde verkaç yapan Cikalleshi ceza sahası içinden sol çaprazdan yaptığı vuruşunda kaleci Muhammed'i mağlup etti. Cikalleshi bu sezonki 3.lig golünü kaydetti. Kalan bölümde başka gol olmadı ve Konyaspor Başakşehir'i 0-1 mağlup ederek bu sezonki ilk deplasman galibiyetini alarak puanını 8’e çıkarttı.

Bu sezon 4 maçta 2 galibiyet ve 2 beraberlik elde eden yeşil-beyazlılar son iki maçta da kalesini gole kapatmış oldu. Bu maçın ardından ligimize 1 haftalık milli ara verilecek. Konyaspor, ligin 5.haftasında evinde Çaykur Rizespor’u konuk edecek.

Konyaspor’da yeni transfer Steven N’zonzi 75. Dakikada Bruno Paz’ın yerine oyuna girerek Konyaspor forması ile ilk maçında çıkmış oldu. -

RAMS Başakşehir: Muhammed Şengezer, Ömer Ali Şahiner, Duarte, Ba, Cemali Sertel, Abeid (Dk. 62 Keny), Berkay Özcan (Dk. 90+1 Emirhan İlkhan), Deniz Türüç (Dk. 46 Lima), Figueiredo (Dk. 90+1 Efecan Barlık), Serdar Gürler, Piatek (Dk. 63 Pelkas)

TÜMOSAN Konyaspor: Bernardoni, Ahmet Oğuz, Uğurcan Yazğılı, Calvo, Guilherme, Soner Dikmen, Paz (Dk. 75 Nzonzi), Cicaldau (Dk. 62 Yunus Mallı), Muric (Dk. 62 Moreno), Michalak (Dk. 75 Andreasen), Cikalleshi

Gol: Dk. 53 Cikalleshi (TÜMOSAN Konyaspor)

Kırmızı kart: Dk. 43 Ba (RAMS Başakşehir)

Sarı kartlar: Dk. 13 Ahmet Oğuz, Dk. 72 Paz (TÜMOSAN Konyaspor), Dk. 37 Berkay Özcan, Dk. 40 Deniz Türüç, Dk. 64 Pelkas (RAMS Başakşehir)

HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri