Konyaspor'dan İstanbul'da tarihi galibiyet!

Konyaspor, deplasmanda konuk olduğu Pendikspor’u Cikalleshi ve Ethemi’nin golleriyle 2-0 mağlup etti ve dış sahada 12 maç sonra kazandı. Puanını 31’e çıkartan Anadolu Kartalı haftalar sonra küme düşme hattından çıkmayı başardı.

ŞÜKÜRLER OLSUN

Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 28.haftasında deplasmanda Siltaş Yapı Pendikspor’a konuk oldu. Konyaspor karşılaşmayı 12.dakikda Sokol Cikalleshi ve 72.dakikda Valon Ethemi’nin attığı gollerle 2-0 kazanarak kümede kalma yolunda büyük virajı döndü. Doğrudan rakibi ile arasındaki farkı 5’e çıkartan Anadolu Kartalı 31 puanla haftayı noktaladı.

Cikalleshi’den tarihi gol

Konyaspor, Pendikspor deplasmanında golü erken buldu. 10.dakikada Oğulcan Ülgün’ün pasında hareketlenen Ndao, Sequeira’nın müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem Ümit Öztürk penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Sokol Cikalleshi Konyaspor’u 1-0 öne geçirdi. Temsilcimiz golde sonra oyunu kendi yarı alanında kabul etti. 30.dakikadan sonra çıkmaya başlayan Konyaspor, 33 ve 35’te Sokol ile iki pozisyon yakaladı. Arnavut futbolcu iki pozisyonda da ceza sahasından vuruşunu yaptı ancak çerçeveyi bulamadı. 36.dakikada Cikalleshi, penaltı pozisyonunda olduğu gibi Oğulcan’ı defans arkasında topla buluşturdu. Ceza sahası sağ çaprazından vuruşu direkten döndü, devamında Oğulcan, Alparslan Öztürk’ün müdahalesi ile yerde kaldı. VAR ile konuşan Ümit Öztürk oyunu devam ettirdi. Konyaspor ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

Ehem, fişi çekti

Karşılaşmanın ikinci yarısı da oldukça çekişmeli geçti. 62.dakikada kornerden dönen topta Guilherme tekrardan ortaladı Dmajanovic’in kafa vuruşu kalecide kaldı. Konyaspor 72.dakikda aradki farkı ikiye çıkardı. Hadebe’nin pasıyla ceza sahasının sol köşesinde topla buluşan Ethemi harika bir plase vuruşla topu ağlara gönderdi. Geçen hafta asist yapan Ethemi bu hafta da ilk kez gol sevinci yaşadı. 80.dakikada Ethemi’nin pasında kaleci Erdem ile karşı karşıya kalan Guilherme’nin vuruşu üstten auta gitti. Uzatma dakikalarında Sambou’un vuruşu direkten döndü. Konyaspor karşılaşmayı 2-0 kazanmayı başardı.

Puanı 31 yaptı

Konyaspor, Pendiskpor’u 2-0 mağlup ederek puanını 31’e yüksetti. Deplasmanda 12 maç sonra kazanan Konyaspor, kümede kalma yolunda büyük bir virajı dönmüş aldı. Yeşil-beyazlılar diğer rakiplerin alacağı sonuçlara göre haftayı küme düşme hattının dışında tamamlayabilir. Konyaspor, 29.haftada 9 Mart cumartesi günü saat 16’da evinde Adana Demirspor’u konuk edecek.

Siltaş Yapı Pendikspor: Erdem Canpolat, Erdem Özgenç, Alpaslan Öztürk, Rassoul, Sequeira, Lusamba (Dk.61 Erencan), Ndiaye, Midtsjö (Dk.72 Gökcan), Thiam (Dk. 83 Eze), Halil Akbunar (Dk. 61 Diaby), Umut Nayir

TÜMOSAN Konyaspor: Slowik, Uğurcan Yazğılı (Dk.76 Ahmet), Damjanovic, Hadebe, Guilherme, Nzonzi, Prip (Dk.63 Ethemi), Soner Dikmen (Dk.86 Kahraman), Oğulcan Ülgün (Dk.86 Yunus), Ndao, Cikalleshi (Dk.63 Sambou)

Sarı kart: Dk.55 Rassoul, Dk.58 Midtsjö, Dk.60 Sequeira, Dk.90+4 Alparslan (Pendikspor) Dk. 18 Cikalleshi, Dk.53 Slowik, Dk.58 Hadebe, Dk. 65 Sambou, Dk.90+4 Ethemi (Konyaspor)

Goller: Dk. 12 Cikalleshi (Penaltıdan), Dk.74 Ethemi (Konyaspor)

Konyaspor Haberleri