Konyaspor'dan 7 hafta sonra özüne döndü

Arabam.com Konyaspor, ligde 7 maçlık gol yeme serisinin ardından Alanyaspor maçıyla bunu yeniden tersine çevirmeyi başardı.

Konyaspor, ligin 34.haftasında deplasmanda oynadığı Alanyaspor maçını 0-3 kazandı ve kalesini gole kapatmayı başardı. Konyaspor, Alanya maçından önce son olarak 24. haftada iç sahada oynanan ve 0-0 biten Giresunspor mücadelesinde gol yememişti.

Anadolu Kartalı, Giresun karşılaşmasından sonra oynadığı Galatasaray, Ümraniyespor, Antalyaspor, Adana Demirspor, Kasımpaşa, Trabzonspor ve Kayserispor maçlarında ağlarında gol görmüştü.

Sehic yıldızlaştı

Konyaspor’un Alanyaspor’u 0-3 mağlup ettiği karşılaşmada yeşil-beyazlılar ilk yarıda oldukça iyi bir takım savunması sergiledi. İlk yarıda rakibine şut şansı dahi tanımayan Anadolu Kartal’ında ikinci yarıda İbrahim Sehic fırtınası vardı. Özellikle Konyaspor’un maçta 0-2’yi bulmasından sonra ataklarını hızlandıran Alanyaspor’da Oğuz Aydın’ın şutlarını Sehic kurtardı. Karşılaşmayı 3 kurtarış ile tamamlayan Sehic galibiyette önemli rol oynadı. Alanyaspor’un bulduğu 2 gol VAR’dan geri döndü. Bir gol ofsayt, diğer gol ise pozisyon öncesi faul nedeniyle iptal edildi.

İdeal stoper hattı

Konyaspor, Süper Lig’in 34. haftasında deplasmanda oynadığı ve 3-0 kazandığı Alanyaspor karşılaşmasına yaklaşık bir aylık aranın ardından ideal stoper hattı ile çıktı. Son dönemde sakatlıklar ve cezalar sebebiyle savunmanın ortasında sürekli değişiklik yaşanmıştı. Yeşil-beyazlı ekipte Alanyaspor maçında Adil Demirbağ ile Francisco Calvo, yeniden birlikte oynadı.

Adil Demirbağ döndü

Adana Demirspor maçı öncesinde antrenmanda sakatlanan Adil, Süper Lig’de 4 maç sonra formasına kavuştu. 25 yaşındaki stoper, Adana Demirspor, Kasımpaşa, Trabzonspor ve Kayserispor maçlarında takımdaki yerini alamamıştı. Sakatlık sürecini atlatan Adil Demirbağ, sağ stoperde Uğurcan Yazğılı’nın yerine sahaya ilk 11’de çıktı. Bu ikili genel olarak başarılı bir grafik sergiledi.

Sezona iyi başlamıştı

Ligin ilk 6 maçında mağlup olmayan ve kalesinde gol görmeyen Konyaspor, ligdeki ilk gollerini 7.haftada oynadığı Galatasaray deplasmanında görmüştü.

8.haftada iç sahada oynadığı Hangikredi Ümraniyespor maçında da kalesini gole kapatan Anadolu Kartalı bu maçın sonrasında savunmada oldukça kötü performanslar gösterdi.

Ligdeki 9.haftadaki Antalyaspor maçıyla başlayan süreçte oynadığı 14 maçın tamamında kalesinden 1’den fazla gol gören yeşil-beyazlılar bu oynadığı 14 karşılaşmada kalesinde 24 gol gördü.

Konyaspor, 5 Mart 2023 tarihinde iç sahada oynadığı Giresunspor maçında kalesini gole kapattı ve 14 maç sonra gol yememiş oldu. Konyaspor, Giresunspor maçında sonra oynadığı (Hatayspor ve Gaziantep FK maçları hariç) 7 karşılaşmada da kalesinde gol görmüştü. Anadolu Kartalı son 23 maçta kalesinde 33 gol gördü. Spor Servisi

Konyaspor Haberleri