Konyaspor'da yine aynı senaryo! Yine öne geçip puan kaybetti!

Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 30.haftasında deplasmanda Vavacars Fatih Karagümrük’e konuk oldu. Ndao ile ilk yarıyı 0-1 önde kapatan Konyaspor, 85.’te Güven’in golüne engel olamadı ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 30.haftasında deplasmanda Vavacars Fatih Karagümrük’e konuk oldu. Ndao ile ilk yarıyı 0-1 önde kapatan Konyaspor, 85.’te Güven’in golüne engel olamadı ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

Karşılaşmanın ilk yarısına iki takımda oldukça temkinli başladı. Karagümrük’ün kendi yarı alanından pasla çıkmasını önlemek için ön saha presi ile maça başlayan Konyaspor kaptığı toplarla tehlike oluşturmaya çalıştı. Özellikle Moreno’nun hızından yararlanmak isteyen yeşil-beyazlılar 15.dakikada gole yaklaştı. Moreno’nun savunma arkasına sarktı, yakın mesafeden vuruşu auta gitti. Karagümrük, kenar ortaları ve korner ataşlarıyla Konyaspor kalesinde pozisyon arıyor. İstanbul ekibi 20 dakikada 4 korner kullandı. Konyaspor Ndao ile 0-1 öne geçti. Moreno'nun pasında savunma arkasına sarkan Ndao, topla birlikte ceza sahasına girdi. Düzgün bir vuruşla Sirigu'yu avlayan Ndao, Konyaspor kariyerindeki ilk golü kaydetti. İlk yarıyı yeşil-beyazlılar 0-1 önde kapattı.

Ahmet’ten bir hata daha!

Konyaspor, ikinci yarıda oyunun tamamen kendi yarı alanında kabul etti. Savunmada rakibini karşılayan yeşil-beyazlılar hücum aksiyonu üretemedi. Yeşil-beyazlılar ikinci yarıda ilk şutunu dakika 75’te attı. Soner’in uzaktan etkisiz vuruşu kaleci Sirigu da kaldı. Bu galibiyetin ardından puanını 35’e yükselten Konyaspor, kümede kalma yolunda adeta 6 puanlık maçta gülen taraf oldu. Konyaspor kümede kalma yolunda en yakın rakibi Hatayspor ile arasındaki puan farkını 5’e yükseltti. Karagümrük 85.dakikada eşitliği yakaladı. Ahmet'in uzaklaştıramadığı topta Mendes arka direğe çıkarttı. Güven'in dokunuşunda skor 1-1'e geldi. Karşılaşma 1-1 sona erdi. Konyaspor haftayı 33 puanla kapattı.

Kervana Damjanovic’te eklendi

Tümosan Konyaspor’da sakat oyuncular kervanına Sırp savunması Filip Damjanovic de dahil oldu. Konyaspor’dan maç önünde yapılan açıklamada Filip Damjanovic'in sağ dizinde şişlik, ağrı ve hareket kısıtı yaşadığı ve bu yüzden Fatih Karagümrük maçının kadrosundan çıkartıldığını bildirildi. Yeşil-beyazlılarda Adil Demirbağ, Muhammet Demir ve Yasir Subaşı’nın yer aldığı sakat listesine Damjanovic’te eklenmiş oldu.

4 gün izin

Konyaspor bugün itibariyle 4 günlük milli ara iznine ayrıldı. Temsilcimiz cumartesi, pazar, pazartesi ve Salı günlerini izinli olarak geçirecek. Çarşamba günü akşam saatlerinde Teknik Direktör Fahridun Ömerovic yönetiminde Kayacık Tesislerinden toplanacak olan yeşil-beyazlılar ligin 31.haftasında evinde oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarına başlayacak.

Fatih Karagümrük: Sirigu, Nazım, Biraschi, Salih, Levent, Rohden (Dk.46 Bertolacci), Kourbelis, Can (Dk.58 Teklic), Eysseric, Güven, Lasagna (Dk. 46 Mendes)

Konyaspor: Slowik, Ahmet, Uğurcan, Hadebe, Guilherme, N'zonzi, Soner, Cicaldau (Dk.88 Prip), Moreno (Dk.70 Ethemi), Ndao (Dk.86 Sambou), Cikalleshi (Dk.70 Oğulcan)

Goller: Dk.43 Ndao (Konyaspor)

Sarı Kartlar: Dk.60 Kourbelis, Dk.90+3 Levent Mercan (Karagümrük)

Konyaspor Haberleri