Konyaspor'da yeni transferler kariyerlerinde neler yaptı?

Ara transfer döneminde kadrosuna 4 yabancı ve 1 yerli oyuncu takviyesi yapan Arabam.com Konyaspor'da transferler geçmiş kariyerlerinde neler yaptı. Gerçekleştirilen takviyeler takıma katkı sağlayabilecek mi?

Ülkemizde yaşanan depremlerin ardından liglere verilen arada çalışmalarına Konya'da devam eden Arabam.com Konyaspor, ara transfer döneminde kadrosuna takviyeler yaptı. Şimdi gelin hep beraber bu oyuncuların geçmiş performanslarına ve Konyaspor'a neler katabileceklerine bakalım.

Andreas Bouchalakis

Yeşil-beyazlılar savunma, orta saha ve hücum gücü arttırmak için hamleler yaptı. 7 yıldır takımda olan ve ara transfer döneminde İstanbul temsilcisi Beşiktaş'a transfer olan Amir Hadziahmetovic yerine Yunan ekibi Olympiakos’tan Andreas Bouchalakis'i sezon sonuna kadar kadrosuna katan Konyaspor orta saha transferini noktalamış oldu. 6-8 numarada kadrosunda oynayabilecek 5 futbolcusu bulunan Konyaspor'da orta saha rotasyonu şu şekilde; Soner Dikmen, Oğulcan Ülgün, Domagoy Pavicic, Bruno Paz ve Andreas Bouchalakis.

Kariyerinde Şampiyonlar Ligi ve Avrupa lİgi tecrübesi bulunan Bouchalakis, ön liberoda görev yapıyor. Topu 1 ve 2. bölgede oldukça iyi yönlendirebilen Bouchalakis aynı zamanda iyi de bir kesici görevi yapıyor. Bu işlerin yanında rakip kalede de pozisyon alabilen Bouchalakis çıktığı 324 maçta 24 gol ve 21 asist yapma başarısı göstermeyi başardı. Bouchalakis 35 kez Milli takım formasını giydi. Konyaspor, Bouchalakis'in performansından memnun kalırsa sezon sonu bonservisini Olympiakos'tan alacak.

Metehan Mert

Transfer döneminde ikinci takviyesini savunmaya yapan Konyaspor, Spor Toto 1.Lig ekibi Gençlerbirliği'nden 23 yaşındaki genç stoper Metehan Mert'i transfer etti. Son dönemde savunmada ciddi sorunlar yaşayan Konyaspor, sağ stoper olarak görev alabilen Adil Demirbağ ve Uğurcan Yazgılı'nın performansından memnun değildi. Teknik ekip ilk 11'in değişmez ismi Adil Demirbağ ile rekabet edebilecek Metehan'ı kadroya ilave ederek savunmadaki performansı yukarıya çıkartmak istiyor. Yeşil-beyazlılar bu süreçte savunmaya başka takviye yapmayı düşünmüyor.

Gençlerbirliği alt yapısından yetişen Metehan Mert kariyerinde yalnızca 5 kez Süper Lig'de forma giydi. 1. ve 2. Lig tecrübesi bulunan 23 yaşındaki oyuncu büyük umutlarla alt yapıdan çıkmıştı.

Alejandro Pozuelo

Sezon başında Amar Rahmanovic'i Rusya'ya gönderen Konyaspor, 10 numara pozisyonunda sorun yaşamıştı. Endri Çekici'nin sakatlığı ve sakatlık dönüşü form tutamamasından dolayı takıma 10 numara kazandıran yeşil-beyazlılar MLS ekibi İnter Miami'den İspanyol 10 numara Alejandro Pozuelo ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı. Belçika ekibi Genk'te gösterdiği performans ile 9 milyon Euro bonservis bedeli ile Toronto'ya transfer olmuştu. Kariyerinde çıktığı 416 karşılaşmada 79 gol ve 101 asist yapma başarısı gösteren Pozuelo'nun Konyaspor'da 3.bölgede yaşanan üretkenlik ve pozisyon bitirme sorununa çare olması bekleniyor.

Marlos Moreno

Geçen sezon yakaladığı üçüncülük başarısında takımın en önemli hücum silahlarından olan kanat organizasyonlarından bu yıl istediği verimi alamayan Konyaspor devre arası transfer döneminde Kosovalı Zymer Bytyqi ve Brezilyalı Amilton ile yollarını ayırmıştı. Konyaspor takıma Amilton yerine bonservisi İngiliz Kulübü Manchester City'de olan Marlos Moreno'yu kazandırdı. 2016 yaz transfer döneminde Kolombiya ekibi Atletico Nacional'da 5.50 Milyon Euro bonservis bedeli ile Man. City'e transfer olan Marlos Moreno bu süre zarfında her sezon başka bir kulübe kiralandı. İspanya, Brezilya, Portekiz, Belçika ve Fransa kulüplerine kiralanan Moreno bir türlü istenilen başarıya ulaşamadı. Kolombiyalı oyuncu kariyerindeki en iyi sezonu 2020-2021 döneminde Belçika 1.Lig ekibi Lommel SK'de yaşadı. Burada 25 maça çıkan Moreno 6 gol atıp 3'de asist yaptı. Bonservisi galen Man.City'de bulunan Moreno sezon sonuna kadar Konyaspor'da forma giyecek.

Mahir Emreli

Konyaspor'da takıma kazandırılan son esim ise Azerbaycanlı forvet oyuncusu Mahir Emreli. Azerbaycan Premier Lig ekipleri Karabağ FK'da adından oldukça söz ettiren Mahir Emreli 2018-2019'da 16, 2019-2020'de 10 ve 2020-2021 sezonunda 22 gol atmayı başarmıştı. Bu başarısının ardından daha kaliteli bir lige geçiş yapan Mahir, Polonya ekiplerinden Legia Varşova ile sözleşme imzaladı. Burada çıktığı 33 maçta 11 gol atamayı başaran Mahir Emreli Hırvatistan Ekibi Dinamo Zagreb'e transfer oldu. Eki sezon top koşturduğu Zagreb'te 23 maçta 5 gol atabilen Mahir beklenilen performansın altında kaldı. Diouf ve Uche'ye nazaran daha hareketli olan, geçiş ve kontra atak oyununa uygun bir forvet olarak ön plana çıkan Mahir 1.85 boyu ile pivot santrafor görevini de yapabiliyor. Azerbaycanlı olması sebebiyle Türkiye'de yabancılık çekmeyecek olan Mahir'in Karabağ performansını yeniden hatırlaması bekleniyor. Sezon sonuna kadar Konyaspor'da kiralık oynayacak olan Mahir'in satın alma opsiyonu bulunuyor.

Konyaspor transferlere devam edecek mi?

Konyaspor takımdan ayrılan diğer kanat oyuncusu Zymer Bytyqi yerine de bir transfer yapmayı planlıyor. Bytyqi gibi kanattan oyun kurma yeteneğinde olan ve dar alanda takıma katkı sağlayabilecek bir oyuncuyu takıma dahil etmek isteyen Konyaspor'da görüşmeler sürüyor.

Konyaspor'da Mahir Emreli transferinin ardından forvet sayısı 4'e çıktı. Sezon başında takıma katılan ve çıktığı 17 maçta yalnızca 1 asist yapma başarısı gösteren Uche İkpeazu'nun takımdan gönderilmesi bekleniyor. 1.Lig ekiplerinin Konyaspor'a Uche için ilgi mektubu gönderdiği gelen bilgiler arasında. Konyaspor ile 30 Haziran 2024 tarihine kadar sözleşmesi bulunan Uche'nin İngiltere Championship ve İngiltere 1.Lig ekiplerinin radarında olduğu öğrenildi. Uygun zeminin oluşması halinde Ugandalı oyuncu ile yollar ayrılacak.

Konyaspor'da devre arasında 3 yabancı oyuncu ile yollar ayrılırken takıma 4 yabancı oyuncu geldi yabancı oyuncu sayısı 14'e yükseldi. Konyaspor, 1 yabancı oyuncu daha transfer edebilecek. /Konya'nın Sesi-Halil Yılmazer

Konyaspor Haberleri