Konyaspor'da Semih ve Ata Berk için tarihi maç!

Konyaspor Akademi’den yetişen Muhammed Semih Kocatürk ve Ata Berk Karababa, Ziraat Türkiye Kupasında oynanan Beyoğlu Yeni Çarşı maçında oyuna girdi ve kariyerlerinde ilk kez Konyaspor formasını giydi.

Konyaspor Akademi’den yetişen Muhammed Semih Kocatürk ve Ata Berk Karababa, Ziraat Türkiye Kupasında oynanan Beyoğlu Yeni Çarşı maçında oyuna girdi ve kariyerlerinde ilk kez Konyaspor formasını giydi.

Ata Berk: Bugünlere gelmek için çok çalıştım

Konyaspor Akademi’den yetişen 2005 doğumlu Ata Berk Karababa kendisi adına oldukça önemli bir an yaşadı. Karababa, Beyoğlu Yeni Çarşı karşılaşmasının 80.dakikasında Bruno Paz’ın yerine oyuna dahil olarak kariyerinde Konyaspor A Takımı ile ilk maçına çıkmış oldu. Konyaspor’un alt yaş kategorilerinde oynayan genç oyuncu tüm 21-22, 22-23 ve 23-24 sezonlarında U19 takımı ile 27 maça çıktı ve 12 gol kaydetmeyi başardı. Ata Berk, geçen sezon başlayan ancak sonradan kaldırılan Rezerv Lig’de de 4 karşılaşmaya çıkmıştı. Hücumda her bölgede oynayan genç oyuncunun asıl mevkisi ise sağ forvet.

Karşılaşma sonrasında açıklamalar yapan Ata Berk Karababa; “İlk şansımı aldım bende forma olarak, inşallah devamı gelecek. Bugünlere gelmek için çok çalıştım. Altyapıdan oyuncularımız var onlarla birlikte çalışıyoruz. İlk A Takım süremizi aldık, devamı gelecek inşallah” dedi.

Semih: Çocukluk hayalimi gerçekleştirdim

Konyaspor Akademi’den yetişen diğer oyuncu Muhammed Semih Kocatürk’te Beyoğlu maçının 80.dakikasında Niko Rak’ın yerine oyuna dahil olarak ilk kez A Takım maçına çıkmış oldu. Ön libero mevkiide görev yapan Semih 2005 Almanya doğumlu. 22-23 ve 23-24 sezonlarında Konyaspor U19 takımı ile toplam 29 maça çıkan ve 2 gol kaydeden genç oyuncu Rezerv Lig’de de 2 karşılaşma çıktı. Semih, Konyaspor tarihinin en genç 9.futbolcusu oldu.

Karşılaşma sonrası açıklamalar yapan Semih; “Çok şükür geçtiğimiz günlerde Profesyonel imzayı attım ve çocukluk hayalimi gerçekleştirdim Büyük bir camiadayız ve Allah’a şükür ilk maçına çıktım. İlk maçımızda turu geçmeyi başardık artık yolumuza bakacağız. Pazartesi günü zorlu bir karşılaşma bizi bekliyor, Sivasspor maçına bakacağız. Alt yapıda üzerimizde emeği olan çok hoca var, ben 4 sene önce adım attım buraya. İki aydır da A Takım ile antrenmanlara çıkıyorum” ifadelerini kullandı. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri