Konyaspor'da Ömerovic orta saha oyuncularından memnun

Tümosan Konyaspor Teknik Direktörü Fahridun Ömerovic, orta sahada neden oyuncu değişikliği yapmadığını açıkladı.

Konyaspor'da bu sezonun neredeyse tamamında orta saha tandemini oluşturan Steven N'zonzi, Soner Dikmen ve Alexandreu Cicaldau takımın en fazla süre alan oyunları arasında yer alıyor.

Konyaspor, ligin ikinci yarısı için orta saha oyuncuları Bruno Paz ve Niko Rak'ı TFF listesine bildirmemişti.

Devre arasında takıma transfer edilen Emmanuel Boateng ise henüz ligde forma şansı bulamadı. Sivasspor ile oynanan kupa maçında 67 dakika sahada kalmıştı.

Takıma yeni katılan on numara Anderson Niangbo ise hem MKE Ankaragücü hem de Beşiktaş maçlarının kadrosunda yer almadı.

'Bugüne kadar sıkıntı yaşamadık'

Takımdaki oyuncuların orta sahada gösterdikleri performansından dolayı memnun olduğunu ifade eden Konyaspor Teknik Direktörü Fahridun Ömerovic; "N’zonzi, Soner ve Cicaldau en fazla oynayan oyuncularımız. Ara sıra Oğulcan’da vardı. Bu dönemdeki en tecrübeli isimler. Bunların arkasında baktığımız zaman Boateng yeni gelen oyuncumuz, Oğulcan var. Farklı bir profil oyuncu daha hücuma yönelik. Bugüne kadar çok bi sıkıntı yaşamadık bu bölgede. Beşiktaş maçının ilk yarım saati içine baktığımız zaman onların sayesinde bazen tabi ki sadece onların sayesinde değil, bir şekilde oyunu domine ettik" dedi.

'Tecrübeli oyunculara ihtiyaç var'

Ana kadroyu oluşturmanın kolay olmadığını ifade eden Ömerovic; "Bu kısa dönem içinde zaten bir ay boyunca beraberiz. Kısa zamanda ana takım oluşturmak kolay değil. Zaten bu dönem içindeki bu sekizinci maçımız. O yüzden ha bire oyuncu değiştirmek, başka bi oyuncuyu oynatmak bizim için biraz daha zor olurdu. Çünkü ne hazırlık maçı vardı, hiçbir şey yoktu. 1 ayda 8 maç, bunların içindeki iki kupa maçı 120 dakika sürdü, 9 maç gibi oldu. Onun için daha tecrübeli oyunculara ihtiyacımız var özellikle bu kritik dönemde. Baskı ve gerginlik artıyor. Hiç kimseden şikayetçi değilim, tüm oyunculardan memnunum. Tabii diğer oyuncular da değerli, hiç kimse hiçe sayılmıyor" ifadelerini kullandı.

Konyaspor Haberleri