Konyaspor'da; Guilherme sınırda, Yasir pusuda!

Konyaspor'a transfer olduğu günden bu yana takımın en istikrarlı oyuncularından biri olan Brezilyalı sol bek Guilherme Sitya, ligde artık daha dikkatli olmak zorunda.

Konyaspor'a transfer olduğu günden bu yana takımın en istikrarlı oyuncularından biri olan Brezilyalı sol bek Guilherme Sitya, ligde artık daha dikkatli olmak zorunda.

Geçtiğimiz 2021-2022 sezonunu ligde maç kaçırmadan tamamlayan ve 38 karşılaşmanın tamamında ilk 11 başlayan Guilherme Sitya yalnızca Gaziantep FK maçının 87.dakiaksında oyundan alınmıştı. 33 yaşındaki oyuncu geçen yılı 3 bin 417 dakika ile Karagümrük kalecisi Viviano'nun arkasında ikinci sırada tamamlamıştı. Sitay, geçen sezonu ligde 2 sarı kart ile tamamlamıştı.

Bu sezon maç kaçırmadı

Brezilyalı futbolcu bu sezonda Konyaspor'un ligde oynadığı tüm maçlarda sahaya ilk 11'de çıktı ve oyundan alınmadı. 26 karşılaşmada 2 bin 340 dakika süre alan Guilherme bu alanda Fenerbahçeli kaleci Altay Bayındır ve Beşiktaş'ın sağ beki Onur Bulut ile ilk sırayı paylaşıyor.

1 sarı kart daha görürse ceza alacak

Guilheme Sitya bu sezon Süper Lig'de 8.haftadaki Ümraniyespor, 14.haftadaki Kayserispor ve 28.haftadaki Antalyaspor maçlarında sarı kart gördü. Tecrübeli oyuncu Konyaspor'un kalan 8 maçında 1 kez daha sarı kart görmesi halinde 1 maç ceza alacak. Süper Lig'de üst üste iki sezon boyunca tüm maçlarda oynama başarısı göstermek isteyen Guilherme kalan maçlarda daha dikkatli olmak zorunda.

Yasir'in ligde siftahı yok!

Sezon başı transfer döneminde sol bekte Guilherme Sitya’nın alternatifi olması için takıma transfer edilen 27 yaşındaki Yasir Subaşı, ligde Konyaspor’un 26 maçının hiçbirinde süre almadı. Hiçbir maça ilk 11 başlamayan Yasir oyuna sonradan da dahil olmadı. Guilherme’nin sakatlık ve kart problemi yaşamamasından dolayı formayı bir türlü alamayan Yasir Subaşı ligde siftah henüz yapamadı. Tecrübeli oyuncu Guilherme'nin 1 sarı kart daha görmesi halinde formanın kendisine geleceğinin farkında. Yasir, gelebilecek şansı daha iyi değerlendirmek adına çalışmalarını hızlandırdı.

Yasir'den kupada tur golü!

Bu sezon 28 Temmuz 2022 tarihinde UEFA Konferans Ligi’nde ikinci tur rövanş maçında BATE Borisov karşısında Guilherme’nin yerine oyuna ikinci yarıda giren ve 45 dakika süre alan Yasir Subaşı Konyaspor formasıyla bir sonraki maçına ise 22 Aralık 2022 tarihinde Ziraat Türkiye Kupası Beşinci Tur maçında Bodrumspor karşısında çıktı. Yasir'in iki maç arasında geçen 147 günde süre almadı. Bodrumspor maçında 120 dakika sahada kalan 27 yaşındaki oyuncu Konyaspor’un 3-2 kazandığı maçta 114.dakikada galibiyet golünü atarak Konyaspor’a tur getirmişti. Bu sezon sadece Konyaspor formasıyla Bodrumspor maçında maça ilk 11’de başlayan Yasir önemli bir gole imza atmıştı. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri