Konyaspor'da golcüler geçen sezonun gerisinde kaldı!

Konyaspor, geride kalan 2022-2023 sezonunda takımdaki 4 golcüsünden 17 gol buldu. Yeşil-beyazlılarda2021-2022 sezonunda ise Ahmed Hassan ve Sokol Cikalleshii toplamda 18 gol atmıştı. İşte Konyaspor golcülerinin istatistikleri...

Konyaspor, geride kalan 2022-2023 sezonunda golcülerinden 17 gol buldu.

Sezon başında kadroya dahil edilen Muhammet Demir 6, Mame Diouf ise 9 gol attı. Yine sezon başında kadroya dahil olan Uche İkpeazu ise gol atma başarısı gösteremedi.

Devre arası transfer döneminde kadroya dahil olan Azerbaycanlı forvet Mahir Emreli ise 2 gol katkısı yaptı.

Yeşil-beyazlılarda bir önceki sezon olan 2021-2022’de forvet hhatında yer alan iki oyuncu Ahmed Hassan (8) ve Sokol Cikalleshi (10) atarak 18 gollük katkı sağlamışlardı.

Muhammet’ten 6 gol

Sezon başında bedelsiz olarak Gaziantep FK’dan Konyaspor’a transfer olan 31 yaşındaki Muhammet Demir özellikle sezonun ilk döneminde Konyaspor’a ciddi katkı sundu. Süper Lig maçlarından önce Konferans Ligi maçlarında süre almaya başlayan Muhammet, Konyaspor ile çıktığı ikinci tur ilk maçı olan BATE Borisov maçında asist yaptı. Muhammet, deplasmanda oynanan üçüncü tur ilk maçında VADUZ maçında da gol atma başarısı göstererek Konyaspor’daki ilk golünü kaydetti. Ligdeki 3.hafta maçında İstanbulspor ağlarını penaltıdan havalandırarak ligdeki ilk golünü atan deneyimli golcü sonrasında attığı Fenerbahçe, Giresunspor ve Ümraniyespor maçlarında attığı gollerle takımına 9 puan kazandırdı. İç sahada oynanan Sivasspor ve Antalyaspor maçlarında da gol sevinci yaşayan Muhammet Demir, Adana Demirspor maçında sakatlandı. Dizinde sorun yaşayan Muhammet, 7 karşılaşmada forma giyemedi.

Deplasman golcüsü Diouf

Konyaspor’un sezon başında kadrosuna kattığı Senegalli golü Mame Diouf, geçtiğimiz sezona deplasman maçlarında attığı gollerle damga vurdu. Diouf, Konyaspor forması ile ilk golünü 11.haftadaki Adana Demirspor maçında kaydetti. Kayserispor, Ümraniyespor ve Kasımpaşa deplasmanında 1’er gol atan Diouf, Trabzpnspor maçında 3 gole imza attı. Tecrübeli golcü Karagürmük deplasmanında attığı 3 gol ile bu sezon Konyaspor’un hat-trick yapan tek futbolcusu oldu. Diouf’un ligde 2 tane de asisti bulunuyor. 35 yaşındaki oyuncu Türkiye Kupası son 16 turu maçında Gaziantep FK’ya karşı gol atma başarısı gösterdi. Diouf, 1 yıllığına anlaştığı Konyaspor’da çıktığı 29 karşılaşmada 10 gol ve 2 asistlik katkı sağladı.

Uche’nin golü yok

Sezon başında Konyaposr’a transfer olan Uche İkpeazu, yeşil-beyazlı forma ile ligde 15 maça çıktı ve bu maçların hiçbirinde gol sevinci yaşayamayan Uche 180 dakika süre aldı. Uche, iç sahada oynanan ve 1-1 sonuçlanan Kasımpaşa maçında Guilherme'nin attığı golde asisti yapan oyuncu olmuştu. Türkiye Kupası'nda da 2 maçta 144 dakika süre alan Uche bu maçlarda da gol sevinci yaşayamadı. 28 yaşındaki oyuncu 13.haftada deplasmanda oynanan Trabzonspor maçında kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı. Uche'nin Konyaspor ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor.

Mahir’den 2 gollük katkı

Konyaspor, transfer ettiği forvet oyuncularından istediği etkiyi bulamadı ve devre arasında takıma Azerbaycanlı forvet oyuncusu Mahir Emreli’yi transfer etti. Dinamo Zagreb takımından sezon sonuna kadar kiralanan Mahir Emreli Konyaspor forması ile 12 maça çıktı ve 2 gol kaydetti. Sezonun bitmesinin ardından yeniden takımına dönen Mahir’in Dinamo Zagreb ile 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. 1 Milyon Euro dolayında satın alma opsiyonu bulanan Mahir için Konyaspor yönetimi istekli değil.

Ahmed Hassan ve Cikalleshi’den 18 gol

Konyaspor’da geçen sezon Olimpiakos’dan kiralanan Ahmed Hassan 8 ve Sokol Cikalleshi 10 gol atarak 18 gollük katkı vermişlerdi. Sezon başında Sokol Cikalleshi Arabistan ekiplerinden Khaleej FC’ye kiralanmıştı. Cikalleshi takımında 10 gol atarak en golcü oyuncu oldu ve takımının ligde kalmasına ciddi destek sağladı. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri