Konyaspor’da Galatasaray mesaisi başladı

Türkiye Sigorta Basketbol Ligi 13.haftasından evinde Galatasaray NEF’i konuk edecek olan AYOS Konyaspor Basketbol maçın hazırlıklarına başladı.

Türkiye Sigorta Basketbol Ligi 13.haftasından evinde Galatasaray NEF’i konuk edecek olan AYOS Konyaspor Basketbol maçın hazırlıklarına başladı.

Asistan koçlar ile yola devam

Konyaspor yönetimi son 8 haftada yalnızca 1 galibiyet alabilen ve 7 maçtan mağlubiyetle ayrılan Koç Engin Gençoğlu ile yollarını ayırma kararı almıştı. Pazartesi günü genç antrenör ile yollarını ayıran yeşil-beyazlılar 31 Aralık Cumartesi günü evinde ağırlayacağı Galatasaray NEF maçının hazırlıklarına başladı. Yardımcı antrenörler eşliğinde çalışan Dev Kartallar’da asistan koçlar ile yola devam ediliyor.

Kupa hedefinden sapıldı

Sezona oldukça iyi bir başlangıç yapan ve 4 maçta 3 galibiyet alan AYOS Konyaspor, çıktığı 8 karşılaşmada yalnızca evinde Aliağa Petkim’i yenebilmişti. Bu süre zarfında Konyaspor; Türk Telekom, Merkezefendi, Anadolu Efes, DAÇKA, FruttiEx Bursa, Bahçeşehir Koleji ve Büyükçekmece’ye kaybetmişti. İlk yarıyı ilk 8 içinde bitirerek Konya2da oynanacak Türkiye Kupası’nda boy göstermek isten yeşil-beyazlılar bu hedefinden oldukça uzaklaştı. 4 galibiyet ve 16 puanla 12.sırada bulunan Konyaspor kümede kalma savaşının içine dahil oldu. 16.sıradaki Manisa’nın 2 galibiyet 14 puanı bulunurken 15.sırada bulunan Beşiktaş’ı 3 galibiyet ve 15 puanı bulunuyor.

Rasheed dönecek

Geçtiğimiz Pazar günü oynanan ONVO Büyükçekmece maçında yeniden takıma katılan Alex Perez’in yanı sıra bu hafta içinde sakatlığını tamamen atlatacak olan Rasheed Sulaimon’un da takıma katılması bekleniyor. Bu hafta içi yapılacak antrenmanlarla birlikte yeni transfer Sinan Sağlam’ın da tamamen takıma alışması ve eski takımı Galatasaraf NEF karşısında süre alması bekleniyor.

Galatasaray formda

İstanbul temsilcisi Galatasaray NEF Konya’ya oldukça formda geliyor. Çıktığı son 7 lig karşılaşmasında 6 galibiyet alan ve yalnızca Fenerbahçe BEKO’ya kaybeden sarı kırmızılılar son olarak ligin flaş ekiplerinden Türk Telekom’u mağlup etmeyi başardı. 12 maçta 7 galibiyet ve 5 mağlubiyet alan sarı-kırmızılılar aldığı seri galibiyetlerle kendisini play-off potasına atmayı başardı. Andreas Pistiolis yönetimindeki Galatasaray FIBA Şampiyonlar Ligi’nde grubunda ilk sırada yer alıyor. 9 yabancıya sahip olan sarı-kırmızılılar Emre Sonsırma, Gökenin Köksal gibi önemli yerli oyunculara da sahip. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri