Konyaspor'da deprem! İşte 18 Milyon TL'lik ağır faturanın detayları!

Sportif ve mali açıdan zor günler geçiren Tümosan Konyaspor'a FIFA'dan kötü haber geldi.

Tümosan Konyaspor, geçen sezon başında sözleşmesini feshettiği Paul Jose Mpoku’da sıkıntı yaşıyor

Tümosan Konyaspor, 2021 yaz transfer döneminde Paul Jose Mpoku ile 2+1 yıllık sözleşme imzalamıştı. Yeşil-beyazlı ekip, Mpoku’dan beklediği verimi alamamıştı.

Yeşil-beyazlı formayla 27 lig maçında 3 gol atan Kongolu oyuncunun sözleşmesi 22 Ağustos’ta feshedilmişti.

Kariyerini Güney Kore’de Incheon United takımında sürdüren Mpoku, hukuk mücadelesi başlatarak Konyaspor’u FIFA’ya şikayet etmişti. FIFA Uyuşmazlık Kurulu, kararı geçtiğimiz günlerde karara bağladı. FIFA, Paul Jose Mpoku’yu haklı bularak yeşil-beyazlı kulübe toplamda 621 bin 449 Euro (18 milyon 181 bin TL) cezaya çarptırdığı belirtildi.

230 bin Euro ödenmemiş ücrete ilave olarak 57 bin 858 Euro prim, 333 bin 591 Euro da tazminat cezası geldi. Cezaların toplamı 621 bin Euro olarak belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Konyaspor’dan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Mali noktada sıkıntılar yaşayan Anadolu Kartalı, FIFA’dan gelen bu cezayla sarsıldı.

Paranın ödenmemesi halinde her gün faiz işletileceği kaydedildi. Konyaspor'un kararı CAS'a taşıma hakkı bulunuyor. Temsilcimiz ödememeyi yapmaması durumunda transfer yasağıyla karşı karşıya kalacak.

Konyaspor Haberleri