Konyaspor'da çanlar kimin için çalıyor? İşte tüm merak edilenler

Konyaspor'da son dönemde ciddi hareketlilik yaşanıyor. Amir ve Bytyqi'nin ayrılması, tribünün bilet erişimine kapatılması, maaş ödemelerinde ve takım içinde sıkıntı var dedikoduları, yapılacak transferler.. Tüm merak edilen sorular cevap buldu.

Konyaspor'da son günlerde hem saha içinde hem de saha dışında büyük hareketlilikler yaşanıyor.

İlhan Palut'un takımdan gönderilmesi, takımın son 6 maçta galibiyet elde edememesi, iç sahada son 6 maçta galibiyet alınamaması ve son Ankaragücü maçında alınan mağlubiyetin ardından yaşanan tribünlerden gelen 'yönetim istifa' sesleri camiadaki karışıklıkları son derece yukarıya çıkarttı.

Transfer döneminin açılmasıyla birlikte Amir ve Bytyqi'nin takımdan ayrılması, yarın oynanacak İstanbulspor maçından önce Batı Alt tribünün bilet erişimine kapatılması, takımda maaş ödenmede zorlukların yaşandığı ve Sırp çalıştırıcı Aleksandar Stanojevic'in takımda bulunan Balkan kökenli oyuncularla sorunlar yaşadığı konuları sosyal medyada konuşulmaya başladı.

Spor Müdürümüz Halil Yılmazer tüm konular hakkında detaylı bilgilere ulaştı. İşte Konyaspor'da merak edilen soruların cevapları:

- Amir takımdan ayrılmayı çok istedi. Beşiktaş'ta seviye atlayacağını düşünüyor. Beşiktaş ile Konyaspor arasındaki bonservis pazarlığı devam ediyor. Kamuoyunda çıkan 3.2 milyon Euro'luk net + 1 Milyon Euro bonus bonservis ücreti tam olarak doğru değil. Beşiktaş, Konyaspor'a bunun çok daha üzerinde ücret ödeyecek. Transfer bu rakamlara bitmeyecek. Görüşmeler sürüyor.

-Zymer Bytyqi ile prensipte anlaşmaya varılmıştı ancak Yunanistan'dan gelen teklif onun fikrini değiştirdi. Bu sezonki performansı ortada. Sezon sonu sözleşmesi bitecek. Konyaspor'a bedelsiz gelmişti, Konyaspor oyuncundan 1 Milyon Euro bonservis bedeli gelir elde edecek, yerine transfer yapılacak.

-Takımda maaşların ödenemediği konusu büyük bir yanlıştan ibaret. Futbolcuların alacakları gününde ödeniyor. Ekonomik olarak herhangi bir sorun yok.

-Teknik Direktör Stanojevic ile futbolcular arasında gerginliklerin ve anlaşmazlıkların olduğu yanlış. Tesislerde ve takım içinde hiçbir sorun yok. Stanojevic takımın başına getirilmeden bu konular en ince ayrıntısına kadar konuşuldu, düşünüldü. Takım ve teknik ekipte herkes profesyonel insanlar. Takım içinde hiçbir sorun yok.

-Konyaspor transfer komitesi bugün toplantı gerçekleştirdi ve transferdeki yol haritası tamamen netlik kazandı. Önümüzdeki günlerde transferlerin gerçekleşmesi için sarf edilen çabalar arttırılacak. Resmi imzalar arka arkaya gelecek.

-Zymer Bytyqi ayrılığının ardından takıma kanat oyuncusu kazandırılacak. Süper Lig takımlarında forma giyen birkaç oyuncu listede bu oyuncuların dışında Avrupa'da da izlenen oyuncular var. Avrupa'da transfer bitti ve Türkiye'de 8 Şubat'a kadar sürecek. Fırsat transferleri ortaya çıkacaktır.

-Anderas Bouchalakis bu akşam Konya'ya gelecek ve sağlık kontrollerinden geçecek. İlk etapta sezon sonuna kadar kiralık olarak takıma kazandırılmak isteniyor. Sezon sonu performansına bakılarak bir karar verilecek. Bunun yanında 2 orta saha transferi de yapılabilir.

-10 numara transferini Başkan Bey katılığı programda söylemişti. Dino Hotic transfer listesinin ilk sıralarında yer alıyor. Görüşmeler devam ediyor. Hotic olmazsa bile onun yerine birkaç isim alternatifi de var.

-Batı Alt tribünün bilet erişimine kapatılması kararı güvenlik amaçlıydı. Tedbir için alınmıştı. Ancak bugün yeniden satışa açıldı.

-Takımdan ayrılması gündemde olan oyuncular var. Transfer teklifi gelen oyuncular var. Ancak şu an hepsi Konyaspor oyuncusu. Süreçler daha da resmileşirse kamuoyu ile ilgili bilgiler paylaşılacak.

-Muhammet'in sakatlık konusunda son durumuna bakılacak. Uche'nin ayrılma gibi bir durumu olursa forvet bölgesine de ekstra olarak takviye yapılması düşünebilir. / HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri