Konyaspor’da ara transfer raporu!

Spor Toto Süper Lig'de 2 kez uzatılan ara transfer dönemi dün gece itibariyle son buldu. Türkiye’de ara transfer döneminin en hareketli takımlarından olan Konyaspor’da takıma 6 oyuncu dahil edilirken takımda 6 oyuncu ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'de 2 kez uzatılan ara transfer dönemi dün gece itibariyle son buldu. Türkiye’de ara transfer döneminin en hareketli takımlarından olan Konyaspor’da takıma 6 oyuncu dahil edilirken takımda 6 oyuncu ayrıldı.

Konyaspor, ara transfer döneminde kadrosuna 6 transfer yaptı. 4 oyuncu ile yollar tamamen ayrılırken gelecek vaat eden 2 genç oyuncu da tecrübe kazanması için kiralandı.

Anadolu Kartalı, ara dönemde ilk olarak Yunan orta saha oyuncusu Andreas Bouchalakis’i ile sezon sonuna kadar kadrosuna kattı. Amir’in yerini doldurması için Olympiakos’tan takıma katılan Bouchalakis hem Fenerbahçe hem de Giresunspor maçlarında 90 dakika sahada kaldı.

Konyaspor, ara transfer döneminde savunmaya takviye yaptı. Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği’nin 23 yaşındaki stoperi Metehan Mert ile 2026 yılına kadar sözleşme imzaladı. Gelecek vaat eden Metehan Mert’i aynı Abdülkerim Bardakçı gibi milli takıma aday stoper yapmak isteyen Konyaspor yönetimi 2 sene içinde Metehan’dan bonservis bedeli kazanmak istiyor.

Konyaspor, ara transfer döneminde hücum hattına 3 isim takviye yaptı. Anadolu Kartalı bu 3 ismi de sezon sonuna kadar kiraladı. Konyaspor, eğer oyuncuların performanslarından memnun kalırsa gelecek sezon için yeniden masaya oturulacak. Dinamo Zagreb’ten Azerbaycanlı forvet Mahir Emreli, Manchester City’den Kolombiyalı kanat Marlos Moreno ve serbest statüde olan İspanyol 10 numara Alejandro Pozuelo da sezon sonuna kadar kadroya dahil edildi. Bu isimlerde yalnızca Mahir Emreli’nin satın alma opsiyonu bulunuyor.

Konyaspor, Hırvat ekibi HNK Sibenik'ten 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Niko Rak ile 4,5 yıllık sözleşme imzaladı. Yeni Amir olur mu şeklinde dedikodularla takıma katılan genç orta saha ilerleyen zamanlarda takımda süre alacak. Konyaspor Rak ile birlikte ara transfer dönemini noktaladı.

Konyaspor’da bu dönemde takımda önemli ayrılıklar yaşandı. Uzun yıllardır Konyaspor’da top koşturan ve Konya için ‘burası benim evim’ diyen Amir Hadziahmetovic, 3 milyon Euro granati bonservis ve bonuslarala birlikte toplam 4 milyon euro’yu aşan bir bonservis bedeli Beşiktaş’a transfer oldu. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek Kosovalı kanat oyuncusu Zymer Bytyqi, Yunan ekibi Olympiakos ile anlaştı. Konyaspor, Zymer transferinden 1 milyon euro’ya yakın gelir elde etti.

Konyaspor’da sezon başından beri takımdan ayrı olarak çalışan sağ bek Barış Yardımcı ve transfer edildiği günden bu yana bekleneni veremeyen Brezilyalı oyuncu Amilton’un sözleşmeleri de karşılıklı olarak feshedildi.

Bu iki oyuncu da Spor Toto 1.Lig ekipleri ile anlaştı. Brezilyalı oyuncu Amilton Çaykur Rizespor, Barış Yardımcı ise Keçiörengücü ile anlaşma sağlandı.

Genç oyunculardan Ahmet Karademir Karaman FK’ya ve Çağdaş Şendur ise pilot takım 1922 Konyaspor’a kiralandı. İki oyuncunun da tecrübe kazanması için bu hamleler yapıldı.

Konyaspor Haberleri