Konyaspor'da 4 aylık hasret sona erdi

Atakaş Hatayspor’un ligden çekilmesiyle bu haftayı maç yapmadan 3 puanla geçen Arabam.com Konyaspor, 9 maçlık galibiyet hasretine son verdi.

Hatayspor’un ligden çekilmesiyle bu haftayı maç yapmadan 3 puanla geçen Arabam.com Konyaspor, 9 maçlık galibiyet hasretine son verdi.

119 günlük hasret sona erdi

Ligde çıktığı son 9 karşılaşmada Alanyaspor, Sivasspor, Fatih Karagümrük ve Giresunspor ile berabere kalan, Beşiktaş, MKE Ankaragücü, Başakşehir, İstanbulspor ve Fenerbahçe’ye mağlup olan Konyaspor, 13 Kasım’daki Kayserispor maçından beri 3 puana hasretti.

6 Şubat’ta ülkemizde yaşanan deprem felaketlerinin ardından depremin vurduğu iki kent olan Gaziantep ve Hatay’da hayat adeta durmuştu. Bu iki şehrin takımları Gaziantep FK ve Atakaş Hatayspor ligin kalanında yer almayacaklarını ligden çekildiklerini açıklamıştı. Bu iki takım gelecek sezon Süper Lig’de yer alamaya devam edecek. TFF tarafından bu iki takımla karşılaşacak takımların hükmen 3-0 galip sayılacağı açıklanmıştı. Konyaspor, 25.haftada Atakaş Hatayspor’un ligden çekilmesinden dolayı haftayı hükmen galip olarak kapattı.

Puanını 31 yapan yeşil-beyazlılar 9 hafta sonra galibiyetle tanıştı. En son İlhan Palut yönetiminde Dünya Kupası’nın hemen öncesinde 14.haftada Kayserispor deplasmanında kazanan Konyaspor 4 ay sonra yeniden galip geldi. Konyaspor, 26.haftada evinde lig lideri Galatasaray'ı konuk edecek.

Konyaspor Haberleri