Konyaspor'da 21 farklı isimden skora katkı!

Konyaspor, geride kalan sezonu 49 gol atarak tamamladı. Yeşil-beyazlılarda 21 farklı oyuncu gol ve asist katkısı ile takımda skora etki etti.

Konyaspor’da bu sezon ligde 14 farklı oyuncu gol atma başarısı gösterdi.

Yeşil-beyazlılarda Mame Diouf 9, Muhammet Demir 6, Soner Dikmen 5 golle takımın en golcü 3 oyuncu olarak ön plana çıkıyor.

Konyaspor'da devre arası takıma katıla Alejandro Pozuelo’nun 4 golü bulunuyor.

Anadolu Kartalı’nda sezon başında takıma katılan Kosta Rikalı stoper Francisco Calvo 3 golle hücuma katkı yaptı.

Guilherme Sitya, Endri Çekici, Mahir Emreli ve Oğulcan Ülgün’ün 2’şer golü bulunuyor.

Uğurcan Yazgılı, Bruno Paz ve Marlos Moreno'nun 1’er golü bulunuyor.

Devre arası takımdan ayrılarak Beşiktaş'a transfer olan Amir Hadziahmetovic ise yarım sezonda 3 gol atıp 2 asist katkısı yapmıştı.

49 golle sezon kapandı

Konyaspor'da 13 farklı oyuncu toplamda 41 gol attı. Yeşil-beyazlılar Hatayspor ve Gaziantep FK maçlarını hükmen 3-0'lık skorlarla kazanmıştı. Toplam 49 golle sezonu kapatan yeşil-beyazlılar da diğer iki golü ise rakip oyuncular kendi kalelerine gönderdi.

Diouf zirvede

Sezon başında takıma katılan Mame Diouf attığı 9 golle takımının en golcü oyuncusu konumunda yer alıyor. Diouf, attığı 9 golün tamamını deplasman maçlarında kaydetti. 28 maçta toplam bin 640 dakika süre alan Senegalli forvet oyuncusunun 9 golünün yanında 2 tane de asisti bulunuyor. Diouf ile 1 yıllık sözleşme imzalayan Konyaspor’un oyuncu ile yoluna devam edip etmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

Guilherme’den 11 gole katkı

Konyaspor’un Brezilyalı sol bek oyuncusu Guilherme Sitya, Konyaspor’daki en verimli sezonunu geçiriyor. 2 gol atan 33 yaşındaki oyuncu 2 golün yanına 9’da asist ekledi. Asist krallığının zirvesinde yer alan deneyimli sol bek aynı zamanda ligde süre kaçırmadan 34 karşılaşmada da forma giyen tek Konyasporlu oyuncu olarak ön plana çıkıyor.

Pozuelo üretkenliğe çare oldu

Konyaspor’un devre arası transfer döneminde kiralık olarak kadrosuna kattığı İspanyol orta saha Alejandro Pozuelo son oynadığı maçlarda skora ciddi katkı yaptı. 4 gol atıp 3 asist yapan Pozuelo, hücumdaki üretkenlik sorununa çare olmayı başardı. Konyaspor, sezon sonu sözleşmesi bitecek Pozuelo ile uzun soluklu anlaşma yapmak istiyor.

15 oyuncudan asist katkısı

Konyaspor’da 15 oyuncu asist yapmayı başardı. 9 asistle Guilherme listenin başını çekerken, Ahmet Oğuz ve Pozuelo 3'er asist yaptı.

Yeşil-beyazlılarda Mame Diouf, Robert Muric, Zymer Bytyqi, Amir Hadziahmetovic, Marlos Moreno, Bruno Paz 2'şer asist ile skora katkı sağladı.

Anadolu Kartalı'nda Soner Dikmen, Konrad Michalak, Cebrail Karayel, Domagoy Pavicic, Endri Çekici ve Uche İkpeazu 1'er asist yaptı.

HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri