Konyaspor, zorlu Samsun deplasmanında! Tek yol galibiyet!

Konyaspor bugün ligin geri kalanı adına oldukça zor ve önemli bir karşılaşmaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar kendi gibi 14 puanda bulunan Samsunspor’a konuk olacak. Ligde alt sıradan çıkma ve orta sıralara tutunma açısında kritik bir karşılaşma oynayacak.

Bu sezon oldukça zor günler geçiren Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 17.haftasında bugün deplasmanda Yılport Samsunspor’a konuk olacak. Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumunda oynanacak zorlu karşılaşma saat 17’de başlayacak. Murat Erdoğan’ın düdük çalacağı maçta Erdoğan’ın yardımcılıklarını Hakan Karabalcık ve Abdullah Uğur Sarı yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Yasin Kol olacak.

Hayati karşılaşma

Geride kalan 15 maçta yalnızca 14 puan toplayabilen ve maç başı 1 puan ortalamasının altına düşen Konyaspor, hayati bir karşılaşmaya çıkacak. Temsilcimiz 14 puanlı rakibi Samsunspor’u mağlup etmesi haline nefeslenecek ve Kayserşspor maçına daha umutlu şekilde hazırlanacak. Olası puan kaybında ise bir basamak daha düşecek olan Konyaspor haftayı küme düşme hattında tamamlayacak.

Keleş 11’i bozmayacak

Konyaspor’da zorlu karşılaşma öncesinde Muhammet Demir ve Gökhan Töre’nin sakatlıkları devam ediyor. Bu iki oyuncu da bugün oynanacak karşılaşmada takımdaki yerlerini alamayacak. Yeşil-beyazlılarda cezalı oyuncu ise bulunmuyor. Konyaspor’un zorlu karşılaşmaya; Bernardoni, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Soner, Oğulcan, Cicaldau, Muric, Moreno ve Cikalleshi 11’i ile çıkması bekleniyor.

110 günlük hasret!

Konyaspor, bugün oynayacağı Samsunspor karşılaşmasıyla beraber sekizinci deplasman maçına çıkacak. Temsilcimiz daha önce oynadığı yedi deplasman karşılaşmasından yalnızca 1 galibiyet çıkartabildi. 3 mağlubiyet ve 3 beraberlik alan Konyaspor toplamda 4 puan toplayabildi. Deplasmdaki tek galibiyetini 2 Eylül’deki Başakşehir karşılaşmasında alan yeşil-beyazlılar bu tarihten beri 3 puan elde edemiyor. Konyaspor, ligde 110 gündür deplasmanda maç kazanamıyor. Antalyaspor, Ankaragücü ve Alanyaspor maçlarından beraberlikle ayrılan yeşil-beyazlılar Trabzonspor, Hatayspor ve Adana Demirspor maçlarından ise mağlubiyetle ayrılmıştı.

Soner ve Calvo sınırda!

Tümosan Konyaspor’da bugün oynanacak zorlu Yılport Samsunspor karşılaşmasında iki oyuncu kart sınırında yer alıyor. Kosta Rikalı defans oyuncusu Francisco Calvo daha önce Gaziantep FK, Karagümrük ve Trabzonspor maçlarında sarı kart görmüştü. 31 yaşındaki stoper bugün oynanacak karşılaşmada da sarı kart görürse iç sahadaki Kayserispor maçında takımını yalnız bırakacak. Calvo’nun yanında yerli orta saha Soner Dikmen’inde 3 sarı kartı bulunuyor. Soner daha önce Pendikspor, Trabzonspor ve Alanyaspor maçlarında sar kart görmüştü. Tecrübeli orta saha bugünkü karşılaşmada sarı kart gördüğü takdirde Kayserispor maçında formasından uzak kalacak. Öte yandan Konyaspor’da Oğulcan Ülgün, Bruno Paz, Marlos Moreno ve Sokol Cikalleshi’nin de ikişer sarı kartı bulunuyor.

28.randevu!

Konyaspor ile Samsunspor, bugün oynayacakları karşılaşma ile tarihlerindeki 28.resmi karşılaşmaya çıkacak. Geride kalan yıllar içinde farklı kulvarlarda 27 kez karşı karşıya gelen iki ekip uzun bir aradan sonra resmi karşılaşmada birbirlerine rakip olacaklar. Bugün, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanacak maç saat 17’de başlayacak. Konyaspor ve Samsunspor daha önce 12 Süper Lig, 13 1.Lig ve 2 kez de Türkiye Kupası maçlarında birbirlerine rakip oldu.

Konyaspor Süper Ligde üstün

Süper Lig’de oynanan 12 karşılaşmada Konyaspor sahadan 7 kez galip ayrıldı. 3 karşılaşma berabere biterken 2 karşılaşmayı da Karadeniz ekibi galip tamamladı. İki ekip 1.Lig’de ise 13 kez kozlarını paylaştı. Samsunspor 6 karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı, 5 karşılaşma berabere bitti ve 2 karşılaşmayı da Konyaspor kazandı. İki ekip Türkiye Kupası’nda da 2 kez karşılaştı, bu 2 karşılaşmayı da Samsun ekibi galip bitirdi.

Son Süper Lig maçı 2006 yılındaydı

Konyaspor ile Samsunspor son resmi karşılaşmasını 12-13 sezonundaki 1.Lig maçıydı. 3 Mart 2013 tarihinde Samsun 19 Mayıs Stadyumunda oynanan karşılaşma 1-1 sona ermişti. İki ekip arasındaki son Süper Lig maçı ise 2005-2006 sezonunda oynandı. Yine Samsun 19 Mayıs Stadyumunda oynanan karşılaşma 1-1 sona ermişti.

Konyaspor Haberleri