Konyaspor, zorlu Karagümrük deplasmanında

Arabam.com Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 18.haftasında yarın İstanbul ekiplerinden Vavacars Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 13.30’da başlayacak

Spor Toto Süper Lig’in 17.haftasında evinde Sivasspor ile berabere kalan Konyaspor, 18.hafta maçında yarın Fatih Karagümrük ile Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Saat 13.30’da başlayacak karşılaşma beIN SPROTS 2’den canlı olarak yayımlanacak. Karagümrük-Konyaspor karşılaşmasını Kadir Sağlam yönetecek. Sağlam’ın yardımcılıklarını Hakan Yemişken ve Mehmet Kısal yapacak. Maçın 4. Hakemi ise Abdullah Buğra Taşkınsoy olacak.

Deplasmanlarda 13 puan

Bu sezon deplasmanlarda iyi performans sergileyen Konyaspor, çıktığı 8 deplasman maçında yalnızca 1 kez kaybetti. 3 galibiyet alan Anadolu Kartalı 4 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. Yalnızca Galatasaray deplasmanında mağlup olan Konyaspor oynadığı son deplasman maçında Kayserispor’u 2-1 mağlup etmeyi başarmıştı. Deplasmanlarda en çok puan toplayan ikinci takım olan Konyaspor 13 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Kalesinden yalnızca 7 gol gören yeşil-beyazlılar rakip takım filelerini 12 kez havalandırmayı başardı.

Sehic yok, Bytyqi kulübede

Konyaspor’da zorlu Karagümrük maçı öncesi önemli eksikler dikkat çekiyor. Sivasspor maçında kaledeki yerini alamayan kaptan İbrahim Sehic’in bu karşılaşmada da forma giymesi beklenmiyor. Sivasspor maçında sakatlığı nedeniyle kadroda olmayan Zymer Bytyqi’nin maç kadrosunda olabileceği ancak en fazla 20-25 dakika süre alabileceği bilgisine ulaşıldı. Konyaspor’da, cezalı oyuncu bulunmuyor.

Palut’un stratejisi ne olacak?

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut 17.haftada oynanan Sivasspor maçına çift forvet ile çıkarak sürpriz bir karara imza atmıştı. Palut’un bu karşılaşmada da yine Diouf ve Muhammet’e ileri uçta forma vermesi bekleniyor. Orta sahada Paz yerine Soner ile başlamayı hedefleyen Palut, sağ kanatta da Amilton yerine Muric ile maça başlamayı planlıyor. Konyaspor’un Muhtemel 11’i: Erhan, Ahmet Oğuz, Adil, Calvo, Guilherme, Soner, Amir, Michalak, Muric, Muhammet, Diouf.

Karagümrük formda

Sezona İtalyan çalıştırıcı Andrea Pirlo’yu getirerek başlayan Karagümrük oldukça istikrarsız sonuçlar aldı. Ligde çıktığı ilk 14 maçta yalnızca 2 galibiyet alan ve 7 kez mağlup olan Karagümrük, 5 maçtan da beraberlikle ayrılmayı başarmıştı. Ligin son 2 haftasında büyük bir çıkış yakalayan Karagümrük ilk önce evinde Trabzonspor’u 4-1, arından deplasmanda Kaysersipor’u 4-2 mağlup etmeyi başardı ve küme düşme hattından uzaklaştı. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri