Konyaspor, zorlu Hatay deplasmanında!

Son 3 maçta 1 puan alan Tümosan Konyaspor, 8. hafta maçında bugün deplasmanda Hatayspor ile karşılaşacak. Mersin Stadında oynanacak zorlu mücadele saat 19’da başlayacak.

Son 3 maçta 1 puan alan Tümosan Konyaspor, 8. hafta maçında bugün deplasmanda Hatayspor ile karşılaşacak. Mersin Stadında oynanacak zorlu mücadele saat 19’da başlayacak.

Trendyol Süper Lig’de 8. hafta heyecanı oynanan maçlarla başladı. Ligde diğer maçlar bugün oynanacak. Tümosan Konyaspor, bu hafta Mersin deplasmanına çıkacak. Yeşil-beyazlı ekip, iç saha maçlarını Mersin’de oynayan Hatayspor’a konuk olacak. Anadolu Kartalı, dün öğle saatlerinde yaptığı taktik idmanla çalışmalarını sürdürdü.

3 maç sonra kazanalım!

Süper Lig’de sezona iyi başladıktan sonra düşüşe geçen temsilcimiz, son 3 maçta kazanamadı. Bu süreçte Çaykur Rizespor ve Beşiktaş’a sahasında mağlup olan Stanojevic’in ekibi, deplasmanda Ankaragücü ile berabere kaldı. 9 puanla ligde 11. sırada yer alan Tümosan Konyaspor, maça mutlak 3 puan parolası ile çıkacak.

Stanojevic’in kader maçı olabilir

Yeşil-beyazlı takım, güçlü rakibini mağlup ederek hem kötü gidişatına son vermek hem de milli maç arasına moralli girmeyi hedefliyor. Olası kötü bir sonuçta teknik direktör Aleksandar Stanojevic ile yolların ayrılması gündeme gelecek. Hatayspor ile Konyaspor arasında Mersin Stadı’nda oynanacak mücadele bugün saat 19.00’da başlayacak. Karşılaşmada hakem Ümit Öztürk düdük çalacak. Güzel bir havada oynanacak maç sırasında hava sıcaklığının 27 derece olması bekleniyor. Müsabakanın bilet fiyatları 100 ile 300 TL arasında değişiyor. Konyaspor taraftarlarına ayrılan misafir takım tribünü bileti ise 130 TL’den satılıyor. Yüzlerce yeşil-beyazlı taraftar, bugün Mersin’e giderek takımlarını tribünden yalnız bırakmayacak.

Hatayspor henüz mağlup olmadı

Geçen sezon deprem sürecinden ötürü zor günler geçiren Hatayspor, antrenmanlarını İstanbul’da TFF’nin Riva Tesisleri’nde, iç saha maçlarını ise Mersin’de yapıyor. Volkan Demirel yönetimindeki bordo-beyazlı ekip, bu sezon transferde yaptığı hamlelerin ardından Süper Lig’e de iyi bir giriş yaptı. Hatayspor, bu sezon ligde oynadığı 7 maçta 2 galibiyet, 5 beraberlik alıp mağlup olmadı ve önemli bir istatistiğe imza attı.

29. resmi randevu

Hatayspor ile Konyaspor, bugün yapacakları karşılaşmayla birlikte 29. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında 1971-1972 sezonunda başlayan rekabette geride kalan süreçte 3. Lig, 2. Lig, 1. Lig, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda 28 maç oynandı. Söz konusu bu maçlarda Konyaspor 11, Hatayspor ise 10 kez kazandı. 7 mücadelede ise taraflar eşitliği bozamadı. Temsilcimizin rakibine karşı ayrıca bir hükmen galibiyeti daha bulunuyor. Deprem sürecinden ötürü Akdeniz ekibiyle geçen sezonun ikinci devresinde oynanması gereken mücadele oynanamamış ve Konyaspor 3-0 hükmen galip ilan edilmişti. Son dönemde rakibine karşı başarılı sonuçlar alan Anadolu Kartalı, oynadığı son 3 maçı da kazandı. 2021-2022 sezonunda Akdeniz ekibini iki kez mağlup eden temsilcimiz, geçen sezonun ilk devresinde de Eskişehir’de oynanan mücadeleyi de 1-0 kazanmıştı.

Konyaspor Haberleri