Konyaspor Yönetimi oynanan oyundan memnun mu? İşte 5'li savunma yorumu!

Konyaspor'da Futbol Şube Sorumlusu Ömer Korkmaz, yeşil-beyazlı takımın oynadığı oyunu değerlendirdi. Korkmaz, Stanojevic hocanın 5'li savunma tercihini de yorumladı.

Konyaspor'da Futbol Şube Sorumlusu Ömer Korkmaz, yeşil-beyazlı takımın oynadığı oyunu değerlendirdi. Korkmaz, Stanojevic hocanın 5'li savunma tercihini de yorumladı.

Konyaspor'un oynadığı oyunu değerlendiren Ömer Korkmaz; "Kimin ne gösterdiğinin bir önemi yok. Ligde kim iyi oynuyor? Bunlar geçici mevzular. Çok takım iyi futbol oynuyor derseniz kaç takım sayarsanız? Hepimiz maçları izliyorum. Ben de oyundan memnun değilim. Burayı biraz açabiliriz. Cikalleshi’nin sakatlığı çok beklenen bir durum değildi. Maçı izlerken ben ‘Umarım hoca Nelson’u oyuna almaz’ dedim. İlk başta da almadı zaten. N'zonzi takımla kamp geçirmedi ve sezon başladıktan sonra takıma katıldı. Ancak bu isimlere ihtiyacımız var. Durup dururken bir sistem değişiyor, top bizdeyken üçlü oynuyorsun, top rakipteyken beşliye dönüyorsun… Bunun bir amacı olmadan, belki yüksek profilli bir teknik direktörle bunu değerlendirmek ve konuşmak da zor olabilir. Geçmişte bunu yaşadığımız anlar oldu. Bruno Paz’ın sakatlığı var Nzonzi’yi, Cikalleshi’nin sakatlığı var Nelson’u kullanman gerekiyor. Hoca kendi içinde bir paylaşım yapıyor. Dönüyor sportif direktöre olayı aklatıyor, biz de ondan o dönüşleri alıyor ve dinliyoruz. Hocanın bu maçlarda oynattığı sistemlerin temel sebebi; Nzonzi ve Nelson’u nasıl daha çok yormadan sahada tutarım mantığıyla oynuyor. Beşiktaş maçında geriye düştükten sonra da stoperi çıkarıp önde oynamayı düşünüyordu. Bunun bir riski de var elbette. Ben de artık eskiye tecrübeliyim. Kafaya yatmayan bir durum olursa da sorarım" dedi.

Konyaspor Haberleri