Konyaspor yeni tesisine kavuşmak için gün sayıyor!

Tümosan Konyaspor Kulübü'nün Kayacık Tesislerine inşa edilen yeni tesisindeki çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İşte çalışmalara dair son detaylar..

Tümosan Konyaspor Kulübü'nün Kayacık Tesislerine inşa edilen yeni tesisindeki çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İşte çalışmalara dair son detaylar..

Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, düzenlediği basın toplantısı sonrasında gazetecilerle birlikte yeni tesis projesi ve yeni yapılan sahaları inceledi.

2021'in Aralık ayında temeli atılan Yeni Kayacık Tesisleri'nde yüklenici firma yarıda bırakarak gitmişti. Ardından yeniden ihaleye çıkılmış ve Büyükşehir Belediyesi projeyi üstlenmişti. Yapımına yeniden başlanan projenin Nisan 2024 tarihinde bitirilmesi ve resmi açılışının yapılması bekleniyor.

3 kat da toplam 3 bin metrekareden oluşan yeni tesis Konyaspor Futbol takımına devredilecek. Mevcutta A Takımın kullandığı tesise ise altyapı takımlarına devredilecek.

Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen tesis bölgesine başka spor alanları için de eklemeler yapmak istediklerini belirtmişti. Bölgeye tenis ve basketbol kortları da inşa edilmek isteniyor. Kampüs havası oluşturmak isteyen yeşil-beyazlı ekip bu konu hakkında yeni projeleri de hayata geçirmek niyetinde.

Bitmeye yaklaşan iki yeni saha içinde bilgilere veren Özgökçen, Kasım ayının ilk haftasında yeni sahaların kullanılmaya başlanacağını belirtti.

Özgökçen, yeni projenin çok önemli olduğunu kaydederek “Örnek gösterilecek bir proje. Tatlıcak Tesisleri’nin satılması sonrasında Konyaspor’a bu projeyi kazandırmak adına harekete geçmiştik. A takım ile altyapı daha koordineli olacak. Gelen misafirlerimiz altyapıya vereceğimiz bu tesisi çok beğendi. Hayret ediyorlar. Türkiye’de altyapının böyle bir binasının olmadığını belirtiler” ifadelerini kullandı. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri