Konyaspor yeni tesisine geçmek için gün sayıyor! Başkan Ömer Korkmaz'dan Kayacık açıklaması

Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz, yapımı süren Kayacık Tesisleri hakkında açıklamalarda buldu. Korkmaz, yeni tesisin öneminden bahsetti.

Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz, yapımı süren Kayacık Tesisleri hakkında açıklamalarda buldu. Korkmaz, yeni tesisin öneminden bahsetti.

Türkiye’nin modern tesislerinden olacak Tümosan Konyaspor’un Kayacık’taki yeni tesisin temeli Aralık 2021'de atılmıştı. İnşaat maliyetlerinin yükselişi ve yüklenici firmada yaşanan sorunlar nedeniyle inşaat durmuştu ve son olarak projeyi Konya Büyükşehir Belediyesi üstlenmişti.

Nisan 2024’de tamamlanıp açılışının yapılacağı belirtilen tesisin yapımı yeniden gecikti. Tesiste dış kaplama tamamlandı. Konya Büyükşehir'in projeye yeniden dahil olmasıyla birlikte tesiste birkaç noktada değişiklikler yapılmasına karar verilmişti. Önümüzdeki ay iç bölümlerde devam edecek çalışmalar, ince işçilik ve çevre düzenlemesiyle birlikte tesis açılışının birkaç ayı daha bulması bekleniyor.

150 milyon lira maliyetle yapılan Yeni Kayacık Tesislerinde teknik direktör, sportif direktör ve yardımcı hocaların odası, sporculara özel odalar, dinlenme alanları, düşük yer çekimli koşu çalışma alanı ve fitness salonu, tenis ve basketbol kortları gibi birçok önemli alan bulunacak

Konyaspor'un 2024-2024-2025 sezonu içinde bu tesise taşınıp, mevcut tesisi ise altyapıya tahsis edecek. Böylece Konyaspor Futbol Akademisi, Türkiye’nin en modern tesislerinden birine sahip olacak Altyapı ve A takımın birlikte antrenman yapıp zaman geçireceği proje ile Konyaspor, yeni yetenekler keşfederek Konya ve Türk futboluna kazandırmak hedefinde.

"Yeni tesis gelecek sezon öncesinde tamamlanacak"

Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz Radyospor yayınına bağlanıp yaptığı açıklamada; "Bizim bulunduğumuz tesisler, zaman zaman Milli Takımımızın da kullandığı antrenmanlarını yaptığı tesisler. Gerçekten ortalamanın çok çok üzerinde bir tesisimiz var. Bunun yanına yeni bir tesis ekleyerek A Takımımızı oraya taşıyıp, mevcut tesislerimizi de akademimize ve 1922 Konyaspor takımımızın hizmetine bırakacağız. Amacımız U14 itibariyle üst grubu tesislerde antrenmanlarını yapıp oralarda kalmalarını sağlamak. Onların da hayallerine yaklaştıklarını hissetmemiz lazım. Kayacık Bölgesinde şu an kullanabileceğimiz 6 sahamız var, iki tane daha eklenecek ve 8 sahaya ulaşacağız. Müthiş bir alan bizler için. Yeni tesis gelecek sezon öncesinde tamamlanacak ve 2025-2026 sezonu ile birlikte bu hamleyi gerçekleştirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Konyaspor Haberleri