Konyaspor, yeni hocasıyla ilk sınavına çıkıyor

Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında bugün deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak.

Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında bugün deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak. Tek maçlı eleme usulüne göre oynanacak karşılaşmada galip ayrılan adını çeyrek finale yazdıracak. Anadolu Kartalı yeni hocası Aleksandar Stanojevic yönetiminde çıkacağı ilk maçta kazanarak moral bulmak istiyor.

Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda bugün Gaziantep Kalyon Stadyumu’nda Gaziantep FK ile karşılaşacak. Karşılaşma tek elemeli maç şeklinde oynanacak. 90 dakikanın sonunda beraberlik olursa 15’er dakikalık iki uzatma dakikaları orada da eşitlik bozulmazsa seri penaltı atışları çeyrek finale yükselen takımı belirleyecek. Yiğit Arslan’ın düdük çalacağı karşılaşmada Arslan’ın yardımcılıklarını İbrahim Bozbey ve Selahattin Altay yapacak. Saat 17.30’da başlayacak karşılaşma A Spor’dan şifresiz olarak izlenilebilecek.

İlk 11 merak konusu

Konyaspor’daki sezon içi hedeflerden bir tanesi de Ziraat Türkiye Kupası’nda ilerlemek. Yeni teknik direktör Stanoyevic’in nasıl bir ilk 11 çıkartacağı ise merak konusu. Oyun tarzı anlamında üçüncü bölgede topla oynamayı seven ve kaptığı toplarla doğrudan rakip kaleye gitmek isteyen Stanoyevic çıkaracağı ilk 11’den alacağı referanslarla pazartesi günü oynanacak MKE Ankaragücü maçında benzer bir 11 ile çıkmak istiyor.

Moral arıyoruz

Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası’na 5. turdan itibaren katıldı. Yeşil-beyazlılar, 5. tur maçında 1. Lig ekiplerinden Bodrumspor’u uzatma dakikalarında 3-2 mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırmıştı. Ligde zirve yarışından uzaklaşan Anadolu Kartalı, kupaya bu sezon daha büyük önem veriyor. Konyaspor, kupada finale kadar yükselmek amacında. Stanojevic ile yapılan görüşmelerde de buna vurgu yapıldı.

Gaziantep FK düşüşte

Konyaspor’un rakibi Gaziantep FK, kötü bir dönemden geçiyor. Erol Bulut yönetimindeki kırmızı-siyahlı takım, Süper Lig’de son 8 maçta kazanamadı. Ligde 19 puanla 12. sırada yer alan Güneydoğu ekibi, son galibiyetini Konyaspor deplasmanında almıştı. Gaziantep FK, kupada ise Sarıyerspor, Kütahyaspor ve Boluspor’u eleyerek son 16 turuna yükseldi.

Konyaspor Haberleri