Konyaspor, Yalova karşısında sürpriz peşinde

Ligin 28.haftasında konuk ettiği TED Ankara’yı 90-73 mağlup ederek 5 maç sonra kazanan Konyaspor Basketbol, 29.haftasında lider Semt77 Yalova’ya konuk olacak.

Yeni Koçu Gencer Baytimur yönetiminde TED Ankara’yı mağlup eden Konyaspor Basket, ligdeki 11.galibiyetini alarak küme düşme hattından çıkmayı başardı. 11.galibiyetini alan temsilcimiz haftayı 12.sırada tamamlamıştı. Yeşil-beyazlılar ligin 29.haftasında zor bir karşılaşmaya çıkacak. Konyaspor, 16 Mart Cumartesi günü Yalova 90.Yıl Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma 14.45’te oynanacak. Hazırlıklarını sürdüren yeşil-beyazlılar Cuma günü kara yolu ile Yalova’ya gidecek ve maçın oynanacağı salonda son çalışmasını yapacak.

2024’ün ilk deplasmanını almak istiyoruz

Konyaspor bu sezon deplasmanda yalnızca 4 karşılaşma kazanabildi. 14 karşılaşmanın 10 tanesinde parkeden mağlubiyetle ayrıldı. Temsilcimiz bu sezonki son deplasman galibiyetini 16 Aralık’taki Harem maçında aldı. Bu maçtan sonra oynanan 6 karşılaşmanın tamamını kaybetti. 2024 yılında deplasmanda maç kazanamayan temsilcimiz Yalova karşısında kazanarak ilk deplasman galibiyetini almak istiyor.

Yalova evinde maç kaybetmedi

Lig lideri Yalova ise 52 puanla ilk sırada yer alıyor. Bu sezon çıktığı 28 karşılaşmada 24 galibiyet ve 4 mağlubiyet aldı. Yalova son maçında deplasmanda Ankaragücü İMD’ye 78-74 mağlup oldu. Yalova, bu sezon evinde henüz maç kaybetti. Marmara ekibi evinde oynadığı 14 maçın 14’ünü de kazanmayı başardı.

Konyaspor Haberleri