Konyaspor, TOFAŞ karşısında geri dönüşü tamamlayamadı

AYOS Konyaspor Basketbol 17.haftada TOFAŞ’a konuk oldu. 14 sayılık mükemmel bir geri dönüşe imza atan Dev Kartallar maçın sonunda bu ritmini devam ettiremedi ve karşılaşmadan 79-76 mağlup ayrıldı.

AYOS Konyaspor Basketbol 17.haftada TOFAŞ’a konuk oldu. Ev sahibi TOFAŞ maçın ilk yarısını 14 sayı farkla önde kapattı. İkinci yarıda ise maça Konyaspor damga vurdu. Mükemmel bir geri dönüşe imza atan Dev Kartallar maçın sonunda bu ritmini devam ettiremedi ve karşılaşmadan 79-76 mağlup ayrıldı.

Konyaspor’da sakatlıkları bulunan Jordan Morgan ve Jarell Eddie karşılaşmada süre almadı. Konyaspor karşılaşmaya Rasheed Sulaimon, Alex Perez, Erkin Şenel, Sinan Sağlam ve Murat Göktaş ilk 5’i ile başladı.

Konyaspor karşılaşmaya Perez’in 5 sayısı ile başladı. Konyaspor Morgan ve Eddie’nin yokluğunda boyalı alanı savunmakta oldukça zorlandı. TOFAŞ’ta Berk Uğurlu ilk çeyrekte 2’de 2 üçlük isabeti buldu. Bitime 04.46 kala televizyon molasına TOFAŞ 14-11 önde gitti. Mola dönüşü Konyaspor sayı üretemedi ve potasında 4 sayı daha gördü. Koç Çambel mola aldı. Konyaspor mola dönüşü Badzim ve Sulaimon ile skor üretti. İlk çeyrek TOFAŞ’ın 22-18 üstünlüğü ile bitti. İlk çeyrekte TOFAŞ’ta Ennis ve Toure 7’şer sayı üretti. Konyaspor’da Perez ise 9 sayı üretmeyi başardı.

Konyaspor, ikinci çeyrekte ilk çeyrekte olduğu gibi Perez’in 5 sayısıyla çeyreğe başladı. TOFAŞ ise Toure ve Thompson ile pota altında sayılar üretmeye devam etti. Konyaspor uzun süre sonra Badzim ve Coleman’ın sayılarıyla ilk yarının bitimine 05.10 kala dengeyi getirdi. (28-28) TOFAŞ’ta Milaknis’in 5 sayısı yeniden farkı açtı ve Sinan Çambel molası geldi. Konyaspor, mola dönüşü Sulaimon’un 5 sayısıyla maça yeniden denge geldi. (33-33) Hücumda ritmini kaybeden Konyaspor savunmada rakibine kolay sayılar verdi ve fark bitime 01.32 kala 9’a çıktı. (42-33) TOFAŞ ilk yarıyı 14 sayı farkla 47-33 önde kapattı.

Konyaspor üçüncü çeyreğe üç top çalarak başladı ancak bu top kazanımlarını hücumda skora dönüştüremedi. Konyaspor savunmada sertliği arttırdı ve oldukça iyi işler çıkarttı. Üçüncü çeyreğin bitimine 05:47 kala potasında yalnızca 2 sayı gördü ve Perez’in sayılarıyla farkı altıya indirdi. (49-43) TOFAŞ molası geldi. Mola dönüşü 5 sayı bulan Konyaspor savunmada sertliğini sürdürdü ve fark 1’e indi. Üçüncü çeyrek TOFAŞ’ın 56-54 üstünlüğü ile bitti. Konyaspor müthiş bir geri dönüş gerçekleştirdi ve üçüncü çeyrekte 16-0’lık seri yakaladı.

AYOS Konyaspor Basketbol son çeyreğe çok iyi başladı. 2 top çalan yeşil-beyazlılar 4 sayı üreterek 56-58 öne geçti. İki takımda hücumda sayılar üretmekte zorlandı ve 3 dakika boyunca skor 60-60’da kaldı. 02.33 kala TOFAŞ, Ennis’in 2 sayısıyla farkı 3’e çıkardı ve Sinan Çambel molası geldi. Mola dönüşü Murat Göktaş’ın kritik üçlüğü girmedi. TOFAŞ, bitime 40 saniye kala Ennis’in üçlüğü ile farkı 6 sayıya çıkardı. (73-67). Konyaspor Sulaimon ile 5 sayı üretti bitime 21 saniye kala farkı 2’ye indirdi. TOFAŞ Thompson ile çizgide 2’de 2 attı ve fark 4’e çıktı. Konyaspor, Sulaimon ile bir üçlük daha buldu ve 8 saniye kala farkı 1’e indirdi. TOFAŞ, Ennis’in 2 serbest atışı ile farkı yeniden 3’e çıkardı.

Karşılaşmayı TOFAŞ 79-76 kazandı ve 4 maç aradan sonra galibiyetle tanıştı. Üst üste 3.mağlubiyetini alan AYOS Konyaspor Basketbol 18.hafta evinde Fenerbahçe BEKO’yu ağırlayacak.

Konyaspor’da Rasheed Sulaimon 26 sayı, 4 ribaunt, 3 asist, Alex Perez 21 sayı, 3 ribaunt, 3 asist, Roko Badzim 12 sayı, 5 ribaunt ile oynadı.

Konyaspor Haberleri