Konyaspor tarihinde ilk! Yüksek Divan Kurulu Toplantısı yapıldı!

Konyaspor Tarihinin ilk Yüksek Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Yüksek Divan Kurulu toplantısına Başkanlığa seçilen ve Ahmet Şan ve Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen yaptıkları açıklama ile Konyaspor camiasına ve şehre seslendi.

Konyaspor Tarihinin ilk Yüksek Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Yüksek Divan Kurulu toplantısına Başkanlığa seçilen ve Ahmet Şan ve Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen yaptıkları açıklama ile Konyaspor camiasına ve şehre seslendi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Merkezi'nde yapılan toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kulübün eski başkanlarından Ahmet Şan'ın divan başkanı seçildiği toplantının, 3 ayda bir yapılmasının planlandığı duyuruldu. Yüksek Divan Kurulu listesinde şu isimler yer aldı: “Ahmet Şan, Ömer Demirhan, Mehmet Günbaş, Serhat Yaya, Sertaç Tuza.”

"Yönetim kurulumuz burada konuşmaları dikkate alacaktır"

Ahmet Şan kurulda yaptığı konuşmada, Konyaspor'da tarihi günlerden birisini yaşadıklarını belirterek ,“Yüksek Divan Kurulu uzun yıllardan beri konuşuluyordu. Bugüne kısmetmiş ve bu birlikteliği sağlayan Fatih Özgökçen ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum her şeyden önce. İnşallah burada Konyaspor camiasının bir ve beraber hareket etmesi için bu birlikteliği sağlayacağız. İstişarelerimizi yapacağız. Birçok kulüpte, İstanbul kulüplerinde özellikle daha önce gördüğümüz bu yüksek divan kurulu çalışmalarını inşallah Konya'mızda da gerçekleştireceğiz. 100 yılı aşkın bir tarihe sahip olan güzide kulübümüzün inşallah daha sağlam temellerde devam etmesi için buradan tavsiyelerinizi, fikirlerinizi alacağız ve yönetim kurulumuza sunacağız. Yönetim kurulumuz burada konuşmaları dikkate alacaktır ve kamuoyuyla, Konyaspor camiasıyla paylaşacaktır” dedi.

Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen ise kulüpte 92 Yüksek Divan Kurulu Üyesi yönetim kurulu üyesinin mevcut olduğunu anımsatarak, Konya'yı Konyaspor ile birleştirmek zorunda olduklarını belirtti.

"Fikir fikirden üstündür"

Özgökçen, Konyaspor'u bilen ve kulübün sorunlarına vakıf bir kurul oluşturduklarına inandıklarını vurgulayarak, "Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen ise, 2022 Aralık ayında yeni çıkan spor yasasıyla birlikte yeni bir tüzük hazırlama zorunluluklarının olduğunu hatırlatarak, “Detaylı yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Yüksek Divan Kurulu maddelerinin de tüzüğümüze eklenmesinin Konyaspor gibi büyük bir camia için gerekli olduğunu düşündük ve bu noktada çalışmalarımıza başladık. 10 yılı aşkın süreden daha fazla aralıksız Konyaspor kulübü delegeliğine haiz olan, en az 6 ay süreyle başkanlık yapanlar ve mevcut yönetim kurulu üyeleri Yüksek Divan Kurulu’muzun daimi üyeleri olarak yer aldı. Yüksek Divan Kurulu'nu oluşturmak için çok özel bir hassasiyetimiz vardı. Bunu çok önemsiyorduk. Fikir fikirden üstündür. Yaşanılan sıkıntıları, yaşayan kişiler bilir ve bu konulardaki tecrübelerini de bizlere aktarabilir. Gelecek yönetimlere aktarabilir. Başka kulüpler YDK Toplantıları yaptıkları zaman kendi kulüplerine yol ve harita çizme durumda kalıyorlar. 92 Yüksek Divan Kurulu üyemi mevcut. Bugün burada 55 kişi katılım göstermiş. Bunlar zamanla artacaktır. Çünkü burada farkındalık oluşturmak zorundayız. Konya şehrini Konyaspor ile hemhal hale getirmek zorundayız. Çünkü, Konyaspor Konya'nın en büyük markası. Kendi içimizde dar aile içinde yaşanılan sıkıntıları konuşacağız. Oluşan ve oluşabilecek problemlere çözüm bulma durumlarını beraber üreteceğiz. Konyaspor'u bilen kulübümüzün sorunlarına vakıf bir kurul oluşturduğumuza inancımız tamdır. Yüksek Divan Toplarında alına kararları sizlere sunacağız ve bu toplantıları 3 aylık süreler içerisinde yapmaya inanıyoruz" açıklamalarını yaptı.

Tek amacımız Konyaspor'un çok daha iyi yerlere gelmesi

Konyaspor'un maddi ve manevi yapısıyla sportif başarıların gidişatını birlikte değerlendireceğiz diyen Özgökçen; "Sportif başarılarını gidişatını birlikte değerlendireceğiz. Aynı zamanda toplantılarımıza şehir yöneticilerini de davet ederek fikir alışverişinde bulunacağız. Şu anda hem şehrin yöneticileri konusunda hem şehirdeki sivil toplum örgütleriyle tekrar görüşmelere başladık. Tek amacımız Konyaspor'un çok daha iyi yerlere gelmesi. Bir ve beraber olduğumuz sürece aşamayacağımız hiçbir problem, hiçbir sorun yok" ifadelerini kullandı.

Konyaspor Haberleri