Konyaspor son saniyede yıkıldı

AYOS Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 18.haftasında evinde Fenerbahçe BEKO’yu konuk etti. Konyaspor, büyük bir mücadele örneği gösterdiği maçı son hücumda kaybetti. Fenerbahçe BEKO karşılaşmayı 62-61 kazandı.

AYOS Konyaspor, 18. hafta maçında taraftarının önünde Fenerbahçe Beko’ya 62-61 mağlup olarak üst üste 4. yenilgisini aldı. Dev Kartallar, toplamda 12. yenilgisini alarak ligde kalma yolunda sancılı bir döneme girdi.

AYOS Konyaspor, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 18. haftasında sahasında Fenerbahçe Beko ile karşılaştı. Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanan maç kapalı gişe oynandı ve salon tamamen doldu. Yeşil-beyazlı ekipte tedavileri süren Jordan Morgan ve Jarell Eddie forma giyemedi. Geçtiğimiz hafta transfer edilen Alman uzun Gavin Schilling ise ilk maçına çıktı.

İlk çeyrek berabere sonuçlandı

Konyaspor maça oldukça istekli başladı. Savunmada rakibine kolay sayı şansı tanımayan yeşil-beyazlılar hücumda zorlansa da Sinan ve yeni transfer Gavin ile sayılar buldu. İlk çeyrek 13-13 berabere bitti. İlk çeyrekte Perez ve Rasheed sayı üretmekte zorlandı.

İlk yarı 10 sayı farkla bitti

İkinci çeyreğin ilk 2.5 dakikasında iki takımda sayı üretmekte zorlandı. Konyaspor Rasheed'in 5 sayısı ile yarının bitimine 06.48 kala 18-13 öne geçti ve Fenerbahçe molası geldi. Fenerbahçe mola sonrası 7 sayı bulmayı başardı. Bitime 03.53 kalan skor 20-20'ye geldi. İlk yarının son bölümünda oyundan kopan Konyaspor hücum da sayılar bulmakta zorlandı. Savunmada da direncini kaybeden yeşil-beyazlılar rakibine sayı şansı tanıdı. İlk yarı Fenerbahçe'nin 22-32 üstünlüğü ile bitti.

Konyaspor geri döndü

Üçüncü periyotun başlamasıyla iki takımda sayılar buldu. Savunmada tamamen dağılan Konyaspor ilk 3.5 dakikada rakibine 10 sayı şansı tanıdı. Perez ile sayılar bulan Konyaspor’da bitime 06.28 kala Sinan Çambel molası geldi. Hücumda ritmini bulan Konyaspor’da Rasheed sorumluk aldı ve takımını maçta tuttu. Motley ve Calathes ile sayılar bulan Fenerbahçe, Konyaspor’un kendisine yaklaşmasına izin vermedi. Üçüncü çeyrek Fenerbahçe’nin 8 sayı üstünlüğü ile 43-51 bitti.

Konyaspor son hücumda kaybetti

Konyaspor, son çeyrekte mükemmel bi savunma örneği gösterdi. Yeşil-beyazlılar ilk 6 dakikada potasında yalnızca 1 sayıya izin verdi. Badzim ve Rasheed ile sayılar üreten Konyaspor, bitime 04.00 kala 52-52 beraberliği buldu ve Fenerbahçe molası geldi. Konyaspor, mola dönüşü 5 sayı buldu. Ramazan2ın 2+1’i ile farkı yeniden 2’ye indirdi. Bitime 01.12 kala Sinan Çambel molası geldi. Konyaspor, mola dönüşü Perez’in üçlüğü ile maçta 58-87 öne geçti. Bitime 52 saniye kala Fenerbahçe Beko molası geldi. Mola dönüşü Gudiric’in üçlüğü ile Fenerbahçe bitime 28.6 saniye kala 2 sayı ile öne geçti. Konyaspor Badzim’in üçlüğü ile 5 saniye kala yeniden 1 sayı ile öne geçti. Fenerbahçe’nin son hücumunda Pierre’e Murat Göktaş faül yaptı. Pierre serbest atış çizgisinden 2’de 2 attı ve Fenerbahçe Beko karşılaşmayı 62-61 kazanmayı başardı. Konyaspor’da Rasheed Sulaimon 11 sayı, 7 ribaunt, 3 asist, Alex Perez 12 sayı, 6 asist 2 ribaunt, Roko Badzim 11 sayı, 1 ribaunt, 1 asist, yeni transfer Gavin Schilling ise 11 sayı, 10 ribaunt ile oynadı.

ÜST ÜSTE 4. YENİLGİ

AYOS Konyaspor, bu sonuçla ligde üst üste 4. yenilgisini aldı. Toplamda ise 12. kez mağlup olan temsilcimiz, ligde kalma yolunda sancılı bir sürece girdi. Yeşil-beyazlı ekip, ligin 19. haftasında 12 Şubat Pazar günü deplasmanda Gaziantep Basketbol ile karşılaşacak. Bugün izin yapacak yeşil-beyazlı ekip, yarın öğleden sonra kritik maçın mesaisine başlayacak. Gaziantep maçının ardından ise Süper Lig’e bir hafta kupa arası verilecek. Türkiye Kupası Dörtlü Finali 17-19 Şubat’ta Konya’da gerçekleştirilecek. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri