Konyaspor 'Sezonun' Maçına Çıkacak!

Bu sezon lige oldukça iyi başlayan ancak son dönemde gol atmak ve puan almakta oldukça zorlanan Konyaspor, Pazar günü sezonun en kritik maçlarından birine çıkacak.

Bu sezon lige oldukça iyi başlayan ancak son dönemde gol atmak ve puan almakta oldukça zorlanan Konyaspor, Pazar günü sezonun en kritik maçlarından birine çıkacak.

Son 5 maçtır galibiyet yok

Konyaspor, 2022-2023 sezonuna oldukça iyi başlamıştı. İlk 6 maçta kalesinde gol görmeyen, mağlup olamayan Anadolu Kartalı 6.haftayı lider kapatmış ve 7.haftadaki Galatasaray maçına lider çıkmıştı. Bu maçın ardından düşüşe geçen Konyaspor, İlhan Palut ile yollarını ayırmış ve takımın başına Sırp çalıştırıcı Aleksandar Stanojevic getirilmişti. Kötü gidişata ‘dur’ diyemeyen Stanojevic, ligde çıktığı 4 karşılaşmada gol atamadı ve puan alamadı. Konyaspor çıktığı son 5 lig karşılaşmasında galibiyet elde edemedi.

Küme düşme hattı ile 6 puan var

Konyaspor sezona yeniden Avrupa kupaları hedefiyle başladı ancak gelinen noktada küme düşme hattı ile arada 6 puan kaldı. Hatayspor ve Gaziantep FK’nın ligden çekilmesinin ardından Süper Lig’de 19 ve 18.sıradaki takımlar 1.Lige düşecek. Konyaspor 22 haftada topladığı 27 puanla 8.sırada hafta başlıyor. Ligde 19.sırada bulunan Ümraniyespor’un 15 ve İstanbulspor’un 21 puanı bulunuyor. Konyaspor’un rakibi Giresunspor’un da yine 21 puanı bulunuyor. Konyaspor zorlu karşılaşmada mağlup olması durumunda ciddi anlamda düşme korkusu yaşayacak.

Sezonun en kritik maçı

Konyaspor, Pazar günü saat 16’da sahasında Giresunspor’u konuk edecek. Konyaspor kendi adına sezonun en kritik maçlarından birine çıkacak. Konyaspor kazanması halinde puan farkını 9’a çıkartacak. 25.haftayı 3 puanla BAY geçecek olan Konyaspor bu şekilde puan farkını maç fazlasıyla 12’ye çıkartacak ve hem üst gruba yeniden yaklaşacak hem de küme düşme hattıyla arasındaki puan farkını tamamen açacak.

Son galibiyet Kayserispor maçı

Konyaspor ligde çıktığı son 8 karşılaşmada galibiyet elde edemedi. Yeşil-beyazlılar son 8 maçında 5 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. Konyaspor son galibiyetini İlhan Palut yönetiminde Dünya Kupası arasından önce 13 Kasım'da deplasmanda oynanan Kayserispor maçında almıştı. Anadolu Kartalı Calvo ve Diouf'un golleriyle maçtan 1-2 galip ayrılmıştı. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri